Biletele CFR s-ar putea scumpi cu 20%, de la 1 iulie

FOTO: Vlaicu Mădălin/Facebook - CFR Călători
FOTO: Vlaicu Mădălin/Facebook - CFR Călători

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat că proiectul de buget pentru compania CFR Călători prevede o creştere a preţului la bilete cu 20%, de la 1 iulie.

„Apropo de creşterea preţului la bilete, ştiţi că nu a mai crescut din 2013. În bugetul CFR Călători, de la 1 iulie, este prevăzută o creştere cu 20%. Ăsta este modul în care cei de la CFR Călători şi-au previzionat bugetul pentru anul 2022.

Repet: nu a existat niciun fel de creştere din 2013 la preţul biletelor. Să vedem dacă Guvernul, în înţelepciunea sa, va aproba acest buget”, a explicat Sorin Grindeanu.

De asemenea, ministrul a mai precizat că la începutul anului a avut loc o discuţie cu companiile şi sindicatele, legată şi de creşterile de salarii. „Ne-am angajat la următoarele lucruri toţi – deci şi Ministerul Transporturilor şi companiile din CFR şi sindicatele – că vom face măriri de salarii în limita bugetelor fiecărei companii”, a mai spus ministrul Transporturilor.

Jurnalist GreatNews, debutat în presa scrisă în 2003, pentru publicații precum Opinia Studențească, Elle, Evenimentul Zilei sau Dilema Veche. Crede că jurnalismul practicat cu integritate este cea mai frumoasă meserie din lume.