Biden: E clar că vom ajunge la 270 de voturi. Trump: Au fost numărate voturi surpriză

FOTO: Wikimedia Commons
FOTO: Wikimedia Commons

Situația este încă nedecisă în ceea ce privește câștigătorul alegerilor prezidențiale din SUA. Însă, potrivit estimărilor Fox News și Associated Press, Joe Biden, candidatul democraților, și-a asigurat 264 de voturi din cele 270 necesare pentru a deveni președinte, în timp ce președintele în exercițiu, Donald Trump, susținut de republicani, are doar 214.

Joe Biden ar mai avea nevoie să câștige un singur stat pentru a-și asigura mandatul de președinte. Situația nu este clară pentru că în cele cinci state în care nu s-a încheiat numărătoarea voturilor Donald Trump ar conduce în patru.

„E clar că suntem în avantaj în suficiente state încât să ajungem la 270. Nu sunt aici să declar că am câștigat, dar cred că atunci când se va termina numărătoarea fiecărui vot, vom fi învingători.

Ziua de ieri a demonstrat ca democrația este sufletul acestei națiuni. Chiar și pe pandemie, cel mai mare număr de americani din memoria recentă a votat.

E clar că suntem în avantaj în suficiente state încât să ajungem la 270. Nu sunt aici să declar că am câștigat, dar cred că atunci când se va termina numărătoarea fiecărui vot, vom fi învingători.

Voi munci pentru cei care nu m-au votat la fel de mult cum voi munci pentru cei care m-au votat. Nu vor fi state albastre sau state roșii când vom câștiga, ci doar Statele Unite ale Americii”, a declarat Joe Biden, într-o ieșire pe care a avut-o după ce situația voturilor a început să se schimbe în favoarea sa.

Președintele Donald Trump a început să posteze pe Twitter pe măsură ce numărătoarea voturilor începe să se apropie de final, iar în state cheie precum Wisconsin și Michigan adversarul său, Joe Biden, a trecut pe primul loc și a luat avans.

„Aseară conduceam, în cele mai multe locuri consolidat, în multe state cheie, în aproape toate acestea conduse de democrați. Apoi, unul câte unul, au început să dispară ca prin magie pe măsură ce au fost numărate voturi surpriză. FOARTE STRANIU, iar „sondatorii” au greșit complet și istoric!”, a scris Donald Trump, pe Twitter.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.