Beneficiile mersului pe bicicletă: de la pierderea în greutate la o minte mai liniștită

Sursa foto: unsplash.com

Ciclismul este un exercițiu aerob cu impact redus, care oferă o mulțime de beneficii. De asemenea, variază ca intensitate, făcându-l potrivit pentru toate nivelurile. Puteți merge cu bicicleta ca mod de transport, pentru activități ocazionale sau ca efort intens, competitiv.

Ciclismul este un antrenament minunat care vă menține activi. Poate ajuta la modelarea unui stil de viață sănătos, atât fizic, cât și mental. Puteți merge oriunde cu bicicleta, la serviciu, la plimbare, la clienți sau puteți folosi ciclismul ca mijloc de a vă menține în formă.

Beneficii ale mersului pe bicicletă

Ciclismul în mod obișnuit, în special la o intensitate ridicată, ajută la scăderea nivelului de grăsime corporală, ceea ce favorizează un control sănătos al greutății. În plus, vă veți crește metabolismul și veți construi mușchi, ceea ce vă va permite să ardeți mai multe calorii, chiar și în timp ce vă odihniți.

Ciclismul îmbunătățește funcția generală a corpului inferior și întărește mușchii picioarelor fără a le suprasolicita. Se lucrează uniform toți mușchii picioarelor, pe care cu timpul îi veți întări și veți obține perechea de picioare dorite.

Pentru a vă face picioarele și mai puternice, încercați de câteva ori pe săptămână exerciții de ridicare în greutate, cum ar fi genuflexiuni, apăsări de picioare și altele, pentru a vă îmbunătăți performanțele de ciclism.

Este simplu să mergi cu bicicleta. Dacă aveți dificultăți cu o bicicletă standard, bicicletele staționare sunt o alternativă excelentă. Vă puteți îmbunătății și înfrumuseța bicicleta cu numeroase accesorii biciclete.

Dacă sunteți noi în materie de fitness sau vă reveniți după o perioadă mai grea sau după o boală, puteți merge cu bicicleta la o intensitate redusă. Pe măsură ce vă obișnuiți mai mult, puteți crește intensitatea sau puteți continua ciclul într-un ritm mai lent.

Ciclismul lucrează, de asemenea, mușchii de bază, inclusiv spatele și abdomenul. Menținerea corpului în poziție verticală și menținerea bicicletei în poziție necesită o anumită cantitate de rezistență a corpului.

Abdomenul puternic și mușchii spatelui vă susțin coloana vertebrală, sporesc stabilitatea și îmbunătățesc confortul în timpul mersului cu bicicleta.

Ciclismul poate ușura sentimentele de stres, depresie sau anxietate. Concentrarea pe drum în timp ce mergeți cu bicicleta ajută la dezvoltarea concentrării și a conștientizării momentului prezent. Acest lucru vă poate ajuta să vă îndepărtați atenția de la gândurile de îngrijorare sau gândurile depresive.

Dacă vă simțiți lipsiți de energie, urcați-vă pe bicicletă timp de cel puțin 10 minute. Exercițiile fizice eliberează endorfine, care la rândul lor vă ajută să vă simțiți mai bine în timp ce nivelul de stres scade.

Îmbinați mișcarea cu treburile de peste zi pentru o stare mentală mai bună

Este posibil să vă simțiți mai încrezători și mai mulțumiți odată ce faceți din ciclism o parte obișnuită a vieții voastre. Nu doar că are numeroase beneficii și pentru sănătate, dar a merge pe bicicletă vă poate aduce și beneficii materiale. Dacă munca voastră presupune deplasarea la clienți, vă puteți pune în coșul din față al bicicletei accesoriile necesare, precum kit unghii, de exemplu, și să vă deplasați cu ușurință la destinație. Astfel, îmbinați plăcutul cu utilul, menținându-vă sănătoși.

Studiile arată că ciclismul este un plus fantastic în planul de îngrijire sau recuperare în urma cancerului. Ciclismul vă poate menține, de asemenea, în formă, ceea ce vă poate reduce riscul pentru anumite tipuri de cancer, inclusiv cancerul de sân.

Potrivit cercetărilor din 2019, a rămâne activi dacă aveți un tip de cancer poate ajuta la reducerea efectelor secundare ale tratamentului împotriva cancerului, inclusiv oboseala, și la îmbunătățirea calității generale a vieții.

Începeți-vă ziua cu o activitate sănătoasă precum ciclismul, care vă trezește prin creșterea circulației și vă permite să începeți ziua cu un sentiment de realizare.

Este posibil să vă simțiți mai înclinați să faceți alegeri sănătoase și pozitive pe măsură ce ziua progresează. Plimbările de dimineață la o intensitate scăzută pot arde grăsimi, pot spori performanța de rezistență și vă pot crește nivelul de energie și metabolism toată ziua.

Un studiu din 2019 a constatat că persoanele care au făcut mișcare înainte de micul dejun timp de 6 săptămâni și-au îmbunătățit răspunsul la insulină, ceea ce i-a ajutat să ardă de două ori mai multă grăsime decât cei care au făcut mișcare după micul dejun.

Fie că doriți să preveniți apariția problemelor de sănătate sau să gestionați condițiile existente, exercițiul regulat este esențial. Ciclismul în mod regulat este o modalitate de a evita un stil de viață sedentar și consecințele acestui stil.

Poate ajuta la prevenirea problemelor cardiace, cum ar fi accident vascular cerebral, atac de cord și hipertensiune arterială. Ciclismul poate ajuta, de asemenea, la prevenirea și gestionarea diabetului de tip 2.

Ciclismul este un înlocuitor excelent pentru opțiunile de transport care implică șederea în trafic pentru perioade lungi de timp. Este util mai ales atunci când mergeți în locuri care sunt prea departe de mers pe jos și nu vreși să folosiți mașina sau alt mijloc de transport.

Pe măsură ce vă stabilizați corpul și vă mențineți bicicleta în poziție verticală, vă veți îmbunătăți echilibrul general, coordonarea și postura. Echilibrul tinde să scadă odată cu înaintarea în vârstă și inactivitate, deci este vital să-l păstrați.

Ciclismul este ușor pentru corp, făcându-l o opțiune blândă pentru persoanele care doresc un antrenament intens fără a-și stresa articulațiile. Ciclismul este o opțiune excelentă pentru persoanele care au probleme articulare sau rigiditate generală, în special în partea inferioară a corpului.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.