Bătrână dată afară de la o grădiniță, după ce a fost dată exemplu în presă. Reacția ministrului Educației

FOTO: Gorjeanul.ro
FOTO: Gorjeanul.ro

Povestea unei bătrâne, Sofia Chițoran, în vârstă de 83 de ani, care continua să lucreze la curățenia unei grădinițe din satul gorjean Leurda, s-a viralizat pe rețelele sociale.

Cum a ajuns bunica Sofia în atenția presei? Viceprimarul municipiului Motru, Cosmin Morega, a scris despre bătrână pe pagina sa de Facebook. I-a descoperit povestea într-o vizită pe care a făcut-o la grădiniță, pentru a vedea dacă are nevoie de renovare.

Apoi, la grădinița de la Leurda a ajuns presa.

„Mă scol, fac curat la copii, că mi-au fost dragi copiii, că sunt mici, frumoși, curați. Îmi spun și câte o poezie, îi mai întreb și câte degete are la o mână, dacă scadă, dacă mai pun, mai fac cu ei. (…) Muncesc, ce să fac, și la vârsta mea. Tineretul plecă la fabrici la oraș să lucreze pe bani mulți, aici nu sunt bani mulți”, le-a declarat bătrâna, reporterilor Pro TV.

Apariția Sofiei Chițoran în presă a atras atenția șefilor unității școlare și ai Inspectoratului Școlar Județean Gorj, care au decis să o „premieze” cu o concediere. Motivul oficial oferit de ISJ Gorj: „dată fiind vârsta înaintată, nu mai putea fi păstrată pe acest post”.

Decizia a fost intens criticată în mediul virtual. Critici au venit și de la ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, care a spus că a fost impresionată de povestea bătrânei și că nu a înțeles-o deloc pe directoarea grădiniței în decizia de a o concedia.

Potrivit Gorjeanul.ro, inspectorul școlar general al IȘJ Gorj, Marcel Mrejeru, a anunțat astăzi că Sofia Chițoran poate reveni la grădiniță.

Acesta a spus că a luat legătura cu directorul unității de învățământ care a decis concedierea bătrânei. Directoarea ar fi recunoscut că a avut o discuție cu bătrâna, căreia i-a reproșat că a apărut în presă.

Însă bunica Sofia este dezamăgită și spune că nu se mai întoarce la grădiniță de teamă să nu facă rău oamenilor care lucrează acolo.

FOTO: Gorjeanul.ro

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.