Bărbat circumcis din greșeală de medici, despăgubit de instanță

Terry Brazier
Terry Brazier. Sursa: Captură video leicestermercury.co.uk

Un bărbat în vârstă de 70 de ani, circumcis din greșeală într-un spital din Marea Britanie, va primi 20.000 de lire sterline despăgubire, relatează BBC.

Vara trecută, Terry Brazier s-a dus la Infirmeria Regală din Leicester pentru o injecție cu botox în vizica urinară.

Procedura era una banală, dar în spital a avut loc o încurcătură, iar bătrânul a fost circumcis.

La două ore după operație, medicii i-au dat vestea. „Ne pare rău, dar v-am circumcis”, i-au spus ei. Reprezentanții spitalului au anunțat că le pare „extrem de rău” pentru situația creată.

„Ce mai era de spus? Eram șocat, nu puteam crede ceea ce îmi spuneau”, a povestit Terry Brazier pentru BBC.

După ce spitalul a admis, într-o scrisoare oficială, faptul că nu au fost realizate toate verificările în cazul său, Terry Brazier a dat spitalul în judecată. Judecătorii au decis ca bărbatul să primească o despăgubire de 20.000 de lire.

„Mulți au glumit în legătură cu acest caz, însă ar fi putut fi mult mai grav. Poate că o persoană s-ar fi putut trezi cu o parte a corpului amputată. Acest lucru nu ar fi trebuit să se întâmple și mai important e faptul că nu vreau să se repete. Te duci la spital și ai încredere în acești oameni, nu te aștepți să se facă greșeli, în special unele de genul acesta”, a mai spus bătrânul.

Andrew Furlong, directorul medical al Spitalelor Universitare din Leicester, a spus că instituția ia în serios astfel de evenimente: „La acea dată am realizat o investigație minuțioasă ca să ne asigurăm că am învățat ceva din acest incident și că vom face tot ce putem pentru a nu se repeta”.

El a mai spus că banii primiți de Terry Brazier drept despăgubire nu pot șterge ceea ce s-a întâmplat.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.