Avertizare ANM: vin ploile, inclusiv cu descărcări electrice. Care sunt zonele afectate

ploi furtună
Foto: Skitterphoto / pixabay.com

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteo de ploi moderate cantitativ.

Informarea meteo este valabilă pentru toată țara, în intervalul 25 septembrie, ora 18:00 – 27 septembrie, ora 9:00.

În intervalul menționat va ploua temporar în toată țara. În cursul serii și al nopții de miercuri spre joi (25/26 septembrie), ploile se vor semnala îndeosebi în jumătatea de nord a teritoriului.

Pe parcursul zilei de joi (26 septembrie) va ploua în toate regiunile, apoi în special în sud-est, est și în zonele montane.

Ploile vor avea și caracter de aversă, iar în sudul și în estul țării trecător vor fi însoțite de descărcări electrice.

Cantitățile de apă vor depăși local 15…20 l/mp, iar în Moldova, Dobrogea, estul Munteniei și zona Carpaților Orientali 30…40 l/mp.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza mesajele transmise publicului.

Cum va fi vremea în București

ANM a emis și o prognoză specială pentru București.

În intervalul 25 septembrie ora 18.00 – 26 septembrie ora 9.00 cerul va avea înnorări și trecător va fi posibil să plouă slab. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă se va situa în jurul valorii de 14 grade.

În intervalul 26 septembrie ora 9.00 – 27 septembrie ora 9.00 vremea va fi în general instabilă. Cerul va avea înnorări, temporar va ploua și cu caracter de aversă, iar ziua vor fi posibile și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 22…23 de grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 14 grade.

Foto: Skitterphoto / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.