Autorul atacului de la Strabourg a fost împușcat

Chérif Chekatt atentat strasbourg
Chérif Chekatt, bărbatul de 29 de ani suspectat că este atacatorul din Strasbourg

Cherif Chekatt, autorul atacului armat de la Târgul de Crăciun din Strasbourg, a fost împușcat mortal de polițiștii francezi. Acesta a avut un schimb de focuri cu trei polițiști în cartierul Neudorf, potrivit ministrului de interne francez Cristophe Castaner.

Reprezentanții autorităților franceze spun că acesta a fost reperat în jurul orei 21:00 de o echipă a brigăzii de intervenție. Atacatorul rătăcea pe stradă.

„Ei au încercat să-l aresteze, dar el s-a întors spre poliţişti şi a început să tragă. Ei au ripostat imediat şi l-au neutralizat pe atacator”, a precizat Castaner.

În urma atacului din Piața de Crăciun au murit doi oameni, unul e în moarte cerebrală, iar alți 12 au fost răniți. Cherif Chekatt, în vârstă de 29 de ani, era în atenția poliției franceze. S-a născut la Strasbourg în 1989, iar serviciile antiteroriste îl avea în evidență pentru radicalizare religioasă.

Autoritățile franceze spun că încă de la vârsta de 10 ani a început să aibă probleme cu legea. A fost condamnat prima oară la 13 ani. A făcut obiectul unui număr de 67 de înscrieri din cauza unor diverse intervenţii şi comportamente care erau marcate sistematic de violenţă.

Avea un cazier „destul de important” cu privire la violenţe, furturi, distrugeri – atât în Franţa, cât şi în Germania, unde a fost de asemenea încarcerat, însă acest „radicalizat” nu a „fost niciodată cunoscut din cauza unor delicte legate de terorism”, a insistat secretarul de stat de la Interne Laurent Nuñez la France Inter, dezminţind că acesta a încercat să se ducă în Siria.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.