Au fost anunțate noi restricții în București. Lista activităților interzise

coronavirus covid-19
Foto: enriquelopezgarre / pixabay.com

Prefectul Capitalei a anunțat noi restricții în București, după ce marți s-a decis închiderea cafenelelor și a restaurantelor în interior, precum și închiderea sălilor de spectacole, a teatrelor și a cinematografelor.

Prefectul a anunțat miercuri, 7 octombrie, 3 noi măsuri adoptate de Comitetul pentru Situații de Urgență al Municipiului București.

O primă măsură constă în interzicerea desfășurării de activități în sălile de jocuri de noroc și în cazinouri.

„Cu excepția pariurilor și a loteriilor unde se eliberează bilet”, a completat prefectul. Prin urmare, operatorii economici care vând bilete pentru jocuri de noroc își pot desfășura în continuare activitatea deoarece acolo se poate sta la coadă și se poate menține distanța socială.

A doua măsură ce a fost luată constă în închiderea barurilor, a cluburilor și a discotecilor de pe raza municipiului București. Prefectul a menționat că hotărârea anterioară specifica doar faptul că se interzic activitățile în interiorul restaurantelor și cafenelelor, și că s-a uitat de baruri, cluburi și discoteci, unde coronavirusul se poate răspândi și mai mult.

Cea de-a treia măsură anunțată vizează măsurile de protecție în jurul școlilor. Potrivit prefectului, Comitetul pentru Situații de Urgență al Municipiului București a decis ca distanța până la care e obligatorie purtarea măștii de protecție în jurul școlii să fie micșorată de la 100 de metri la 50 de metri.

România a înregistrat astăzi cel mai grav bilanț de la debutul pandemiei. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 2.958 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2.

La ATI sunt internați 612 pacienți, iar numărul deceselor de la noi din țară a ajuns la 5.203.