Au apărut broșuri anti-vaccinare: „ROR conține celule de fetuși avortați”

FOTO: Gabriela Podașcă/via Hotnews.ro
FOTO: Gabriela Podașcă/via Hotnews.ro

Mai multe broșuri și pliante cu mesaje anti-vaccinare au fost distribuite în căsuțele poștale ale bucureștenilor. Pe acestea apar siglele Ministerului Sănătății, UNICEF și Organizației Mondiale a Sănătății.

„Vaccinul ROR conține celule de fetuși avortați. Oferă copilului tău o șansă la viață sănătoasă”, scrie pe unul dintre pliante.

De asemenea, se mai scrie că vaccinurile conțin pesticide cu efecte neurotoxice declarate cancerigene, care produc malformaii genetice fetale și autism.

Cazul a fost semnalat de deputatul Pro România Gabriela Podașcă. Aceasta a solicitat Ministerului Sănătății „să iasă public și să infirme asocierea cu această campanie și în același timp să facă demersurile necesare pentru aplicarea sancțiunilor legale împotriva celor care se fac vinovați de răspândirea acestor materiale”.

Gabriela Podașcă reclamă și „inerția autorităților și lipsa de soluții în combaterea rujeolei, care continuă să facă victime în România”.

Potrivit Hotnews.ro, pliantele primite în cutiile poștale direcționează către site-ul pro-decizii-informate.ro, pe a cărui pagină de deschidere scrie că „Asociația Pro Decizii Informate doreşte ca toţi copiii să crească liberi şi sănătoşi, fără riscuri de îmbolnăvire gravă din cauza vaccinării în masă pe baza unor decizii neinformate.

Ne preocupă problematica vaccinării, pentru sănătatea şi viitorul mai bun al copiilor noştri. Autorităţile medicale se află într-un conflict de interese datorită legăturilor cu industria farmaceutică, acest site pune sub semnul întrebării informaţiile oferite de autorităţi şi îndeamnă părinţii la informare individuală, independentă.”

Gabriela Podașcă spune că legea vaccinării a fost blocată de luni de zile în Parlament de Liviu Dragnea.

„În tot acest timp, Ministerul Sănătății nu a fost în stare să aibă niciun plan coerent împotriva rujeolei, de asigurare a stocurilor necesare de vaccinuri și de imunizare a persoanelor vulnerabile.

Este inadmisibil să avem în continuare această criză care a adus suferință multor familii ai căror copii au murit de rujeolă. Nu există scuză pentru aceste drame”, mai adaugă ea, pentru Hotnews.ro.

 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.