Atentat terorist într-o sală de concerte din Moscova. Cel puțin 40 de morți

Foto: Captură YouTube

Cel puțin 40 de oameni au fost uciși, iar peste 100 au fost răniți, după ce mai mulți bărbați înarmați au deschis focul într-o sală de concerte de la periferia Moscovei, anunță CNN, care citează agenția de stat TASS din Rusia.

Mai multe videoclipuri apărute în mediul online îi arată pe spectatorii panicați care se adăpostesc în sala de concerte Crocus, în timp ce se aud focuri de armă și explozii.

Potrivit Rusia 24, acoperișul clădirii s-a prăbușit parțial, după ce a fost cuprins de un incendiu puternic.

Se pare că atacatorii sunt în număr de 5. Potrivit martorilor, bărbații camuflați au deschis inițial focul în fața clădirii, după care au intrat în hol, iar apoi în sala de concerte propriu-zisă.

Sursa: Google Maps

Procuratura Generală a Rusiei a declarat că „persoane neidentificate în camuflaj au pătruns în clădirea Crocus și au început să tragă înainte de începerea concertului”, a transmis agenția de presă TASS.

RIA Novosti a transmis că cei 3 bărbați „au deschis focul cu arme automate” și „au aruncat o grenadă sau o bombă incendiară, care a declanșat un incendiu” în sala de concerte.

Formația rock Picnic era pe cale să înceapă să cânte când au început împușcăturile.

Casa Albă a transmis că încearcă să afle mai multe informații despre atentatul terorist, dar că „nu există niciun indiciu în acest moment” că Ucraina este implicată, notează BBC.

„Să fim clari, Ucraina nu are absolut nimic de-a face cu aceste evenimente”, a scris într-o postare pe Telegram Mikhailo Podoliak, un consilier al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski.

Deocamdată, nu se știe cine sunt atacatorii. Nicio grupare nu a revendicat atentatul până acum. În urmă cu două săptămâni, ambasada SUA în Rusia a avertizat că extremiștii au planuri iminente de a organiza un atentat terorist la Moscova, notează Reuters.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.