Atac armat în Thailanda. 26 de oameni au fost uciși de un soldat

Jakrapanth Thomma
Jakrapanth Thomma

Un soldat thailandez a ucis 26 de oameni și a rănit alte câteva zeci în orașul Nakhton Ratchasima. Cele mai multe persoane au fost împușcate într-un complex comercial din oraș. Din câte se pare, soldatul s-ar fi înfuriat din cauza unui contract imobiliar.

După 12 ore, forțele de securitate thailandeze au reușit să-l anihileze împușcându-l mortal. Militarul avea asupra sa arme de asalt și muniție pe care le-a furat din baza militară în care era înregistrat.

Premierul thailandez Prayuth Chan-ocha a spus că „avea un conflict personal din cauza unui contract pentru o casă”, adăugând că se certase cu o rudă a comandantului său, acesta fiind printre primii uciși.

Bărbatul pe care poliția l-a identificat ca suspect, Jakrapanth Thomma, postase pe Facebook, la începutul zilei, un mesaj în care spunea „Moartea este inevitabilă pentru fiecare”, mesaj anexat unei fotografii în care apărea cu o armă în mână.

De altfel, el a postat pe Facebook de mai multe ori în timpul atacului, inclusiv un mesaj în care scria: „Ar trebui să mă opresc?”. Ulterior, contul său de Facebook a fost blocat.

Soldatul și-a început crimele într-o casă, apoi a mers în baza militară. Atacatorul și-a ucis întâi comandantul, apoi două persoane din interiorul bazei militare, fugind de acolo cu un Humvee. Pe drumul spre complexul comercial a tras și pe stradă în civili, iar în mall a luat și ostatici.

Ucigașul a transmis live pe Facebook ce făcea în mall, facând și un selfie în timp ce ținea pușca în mână.
„Sunt atât de obosit. Nu mai pot nici să-mi mișc degetul. Ar trebui să mă predau?”, a spus el către camera cu care se filma la ora 19.20 (14.20 ora României).

 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.