AstraZeneca ar avea o eficacitate mai mare la cei peste 65 de ani, potrivit studiilor din SUA

Vaccin. Foto: Pixabay

AstraZeneca anunță că vaccinul său împotriva coronavirusului are o eficiență de 76% în prevenirea bolii simptomatice, potrivit datelor în studiul clinic pe zeci de mii de persoane efectuat în SUA. De asemenea, a spus că vaccinul a avut o eficacitate de 85% la adulții de peste 65 de ani.

Cele mai recente date vin după centralizarea a 190 de infecții printre cei peste 32.400 de participanți la testele clinice desfășurate în SUA, Chile și Peru. Vicepreședinte executiv al AstraZeneca, Mene Pangalos, a transmis că analiza primară confirmă că vaccinul „este foarte eficient la adulți”.

„Mulți dintre noi așteptam acest studiu de faza a treia de mare amploare, bine realizat și prezentat. (…) Pare să fie un vaccin foarte eficient, fără probleme de siguranță. Sperăm că asta va da oamenilor mai multă încredere că acest vaccin este bun pentru a trece peste această (pandemie)”, a declarat profesorul Paul Griffin, de la Universitatea Queensland, adăugând că părinții săi au făcut acest vaccin.

Rata de eficacitate de 76% este mai mică decât cele de aproximativ 95% raportate de Pfizer / BioNTech și Moderna.

Experții subliniază, totuși, că ultimele statistici furnizare de AstraZeneca sunt mai semnificative deoarece au fost obținute după ce variantele mai infecțioase ale coronavirusului au devenit prevalente.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.