Asociaţia „Dăruieşte Aripi” lansează o platformă în ajutorul copiilor ucraineni bolnavi de cancer

FOTO: Michael_Fotofeund/Pixabay.com
FOTO: Michael_Fotofeund/Pixabay.com

Asociaţia „Dăruieşte Aripi”, în colaborare cu Code for Romania şi Societatea Română de Onco-Hematologie Pediatrică (SROHP), a dezvoltat o platformă dedicată copiilor ucraineni cu afecţiuni onco-hematologice. Prin intermediul www.ukrainechildcancerhelp.ro (UCCH), care poate fi accesată gratuit, micii pacienţi pot fi direcţionaţi către centrele medicale de specialitate din ţara noastră.

Platforma pune la dispoziția utilizatorilor un serviciu de dispecerat telefonic, zilnic, între orele 8:00 şi 20:00, oferit de medici oncologi pediatri şi voluntari ai asociației. Aceștia conectează cazurile cu centrele specializate din ţară ce oferă tipul de terapie de care are nevoie fiecare pacient: chimioterapie, radioterapie, tratamente paliative, monitorizare etc.

Medici şi voluntari actualizează în permanenţă disponibilităţile de paturi ale centrelor de profil, platforma asigurând urmărirea cazului până la confirmarea preluării sale de către clinica alocată.

„Platforma a fost dezvoltată împreună cu Code for Romania pentru a ajuta orice copil ucrainean care se luptă cu cancerul. Pacienţii vor avea acces facil, rapid şi ţintit la servicii medicale aici, în România. Asociaţia noastră face asta în fiecare zi pentru copiii români bolnavi de cancer, iar această iniţiativă a venit ca o abordare firească în contextul actual”, a declarat Alina Pătrăhău, fondator al Asociaţiei „Dăruieşte Aripi”.

„Ne îndreptăm atenţia spre una dintre cele mai vulnerabile categorii de refugiaţi ajunşi la graniţele ţării noastre, în cazul cărora buna organizare şi acţionarea rapidă sunt critice. Soluţia pentru copiii bolnavi de cancer este o dezvoltare firească în contextul platformei dedicate refugiaţilor – dopomoha.ro”, a explicat Bogdan Ivănel, Co-fondator şi CEO Code for Romania.

Jurnalist GreatNews, debutat în presa scrisă în 2003, pentru publicații precum Opinia Studențească, Elle, Evenimentul Zilei sau Dilema Veche. Crede că jurnalismul practicat cu integritate este cea mai frumoasă meserie din lume.