Arafat: ”Purtatul măștii va fi generalizat. Va duce cel mai mult la limitarea răspândirii virusului”

raed arafat
Foto: Facebook

Secretarul de stat Raed Arafat a comentat noile măsuri pe care românii vor trebui să le respecte începând de luni, în lupta cu pandemia de coronavirus.

Printre cele mai interesante noi restricții sunt limitarea deplasărilor pe timpul nopții și interzicea petrecerilor. ”Purtatul măștii va fi generalizat”, a spus oficialul, care crede că măsura va duce la încetinirea pandemiei în România.

”A mai fost introdusă o clarificare pentru ce se înțelege prin terase – definirea clară se regăsește în legea antifumat. Spațiul închis are acoperiș și două laturi. Se aplică regula spațiilor închise, atunci, neputând fi tratate ca terase”, a spus Arafat de la Palatul Victoria.

Secretarul de stat a spus că școlile vor fi închise, însă creșele și grădinițele vor rămâne deschise.

De asemenea, Raed Arafat a enumerat și achizițiile medicale făcute de statul român în ultima vreme, fiind cumpărate 1.500 de ventilatoare, dar și 3 milioane de teste rapide și 50 de milioane de măști chirurgicale.

Arafat a spus că toată populația trebuie să respecte noile măsuri.

”Insist că nu putem lua măsurile singuri. Avem nevoie de dumneavoastră să fiți alături de noi”, a precizat Arafat, care e convins că vor fi ”nemulțumiri”.

”La acest moment ne așteptăm să continue creșterea cazurilor de COVID-19”, a continuat secretarul de stat, adăugând: ”Măsurile trebuie să rămână pentru cel puțin 30 de zile pentru a avea un impact”.

Cât despre campania electorală, Arafat a spus că ”sunt valabile aceleași reguli din campania pentru alegerile locale”.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.