Apariție extremă de rară într-o pădure din România. O pisică sălbatică a fost fotografiată

Pisica sălbatică surprinsă într-o pădure din Vaslui FOTO: Romsilva/Facebook
Pisica sălbatică surprinsă într-o pădure din Vaslui FOTO: Romsilva/Facebook

O pisică sălbatică a fost fotografiată într-o pădure din județul Vaslui. Fiind un vânător nocturn, pisica sălbatică este foarte rar văzută de oameni.

Pisica a fost surprinsă de angajați ai Romsilva, care administrează pădurea din Vaslui. „O întâlnire rarisimă cu un exemplar superb de Felis silvestris – pisica sălbatică, femelă probabil proaspăt devenită mămică, după aspect și comportament, consideră colegii noștri care au observat-o. Imaginile provin dintr-o pădure administrată de Ocolul Silvic Epureni, Romsilva Direcția Silvică Vaslui”, au anunțat reprezentanții Romsilva, pe Facebook.

Specialiștii mai spun că există numeroase diferențe între pisica sălbatică și cea domestică.

„Seamănă ca aspect cu pisica de casă. Are însă, întotdeauna, fondul cenușiu tigrat cu dungi negre, deosebindu-se de pisica de casă prin mărime, prin părul mai lung, prin forma cozii și prin forma petelor de pe coatele picioarelor. Coada este cilindrică si groasă până la vârf, prezentând 4-8 inele, din ce în ce mai estompate, care devin incomplete spre baza cozii”, au explicat specialiștii.

Pisica sălbatică este un animal solitar care vânează noaptea şi care este este văzut foarte rar de oameni în mediul său natural. Se hrănește cu mamifere mici şi păsări.