Apare o stațiune nouă în România, singura aflată integral într-un parc național

O nouă stațiune montană se conturează în zona Peștera Padina. Foto: Asociația Turistică Peștera Padina / Facebook

Zona Peștera-Padina, din județul Dâmbovița, ar urma să fie transformată într-o stațiune turistică, fiind plănuite locuri de cazare moderne și pârtii de schi.

Autoritățile locale au semnat deja contractul de întocmire a Planului urbanistic zonal pentru stațiunea turistică.

”Prin acest PUZ se vor stabili funcţiunile staţiunii, modul de ocupare a terenului, regimul de înălţime al clădirilor ce vor fi construite, precum şi aspectul arhitectural al acestora. Vreau neapărat să valorificăm la maximum patrimoniul natural din zonă şi să primeze protejarea mediului înconjurător din Munţii Bucegi”, a precizat Corneliu Ştefan, șeful Consiliului Județean Dâmbovița, citat de Adevărul.

Ideea unei stațiuni montane în zonă datează din epoca ceaușistă, însă noul proiect vizează multe premiere pentru România.

Chiar și așa, noua stațiune trebuie să primească undă verde și de la Academia Română, Ministerul Dezvoltării, Administraţia Parcului Natural Bucegi, Agenţia pentru Protecţia Mediului, Apele Române și de la Direcţia de Sănătate Publică.

Potrivit proiectului, stațiunea va avea o instalație de transport pe cablu, care cuprinde aproape 2 kilometri de telegondolă și 628 de metri de teleschi.

Primul pas e reprezentat însă de construirea unei pasarele peste râul Ialomița, care va avea o lungime de 60 de metri.