Anunț din Guvern: La mall-uri ar putea merge doar cei vaccinați

mall
Foto: stevepb / pixabay.com

Vicepremierul Dan Barna a declarat că s-a discutat în coalița de guvernare posibilitatea adoptării unei măsuri prin care accesul la servicii neesențiale, cum ar fi accesul la mall, să fie condiționat de vaccinare.

„Am discutat chiar în ședința de coaliție acest subiect, e clar că trebuie să venim cu măsuri de a continua să încurajăm și să susținem campania de vaccinare. Probabil valul 4 va avea efect, sunt două tipuri de măsuri: de încurajare a vaccinării, dar și pentru cadre medicale, pentru accesul la servicii neesențiale, să fie condiționată de vaccinare. Mersul la mall, de pildă, să fie condiționat de vaccinare”, a declarat viceprimerul Dan Barna.

Acesta a mai spus că dacă nu reușim să creștem procentul vaccinare, „vom avea cu toții probleme”.

„Gândim toate variantele să convingem oamenii din mediul rural să meargă să se vaccineze. Se discută diverse variante de vouchere, stimulente, bonuri, tichete, nu bani direct. S-a discutat și posibilitatea unei loterii în utilaje agricole.

Vaccinarea e singura soluție, nu avem altă șansă. Sper să fie cât mai ușoară această creștere a cifrelor. (…)

Guvernul pregătește o ordonanță care să impulsioneze continuarea activității și face parte din reglemnatarea situației pensiei și optiunile/alernativele în perspectiva unui sistem de pensii sustenabil, pentru că acum este problematic pentru că este o piramidă în jos (…), să avem o variantă de stimulare și încurajare a continuării activitării”, a mai spus Dan Barna.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.