Antonescu îi apără pe Dragnea și Dăncilă

Fostul președinte al PNL Crin Antonescu a declarat că eșecul la referendumul pentru redefinirea familiei în Constituție nu este un motiv de demitere a guvernului condus de Viorica Dăncilă. De asemenea, acesta a mai spus și că nici Liviu Dragnea nu trebuie să-și dea demisia din această cauză.

Crin Antonescu, care s-a înscris în cursa pentru un loc pe listele PNL la alegerile europarlamentare de anul viitor, a mai spus că el a participat la referendum, a votat pentru modificarea în Constituție și consideră că nu s-ar fi întâmplat ceva rău dacă ar fi fost validat.

„Nu ştiu cine a vândut referendumul, nu ştiu cine l-a cumpărat. Dacă ar fi trecut referendumul, nu s-ar fi întâmplat nimic rău, din punctul meu de vedere. Eu am votat pentru. Domnul Tăriceanu s-a dus la Bruxelles cu problema protocoalelor şi s-a întors cu problema referendumului. Dar nu cred că din cauza Bruxelles-ului a eşuat referendumul.

Unii au vorbit despre căsătoria dintre om şi capră, alţii despre căsătoria dintre femeie şi cocoş, unii au crezut că e o manevră de-a lui Dragnea. Eşecul referendumului nu e motiv de demitere a unui guvern, sunt multe alte motive pentru demitere. Din funcţia de preşedinte al unui partid, de exemplu al PSD, nu se pleacă atunci când vor opozanţii sau oamenii, ci când vrea partidul. Dragnea nu trebuie să îşi dea demisia din cauza eşecului referendumului”, a declarat Crin Antonescu, într-o intervenţie telefonică la România TV.

În total, la referendum au votat 3.778.716 persoane. Dintre acestea 1.901.888 sunt alegători din mediul rural, iar 1.829.816 din urban.

Din numărul de voturi valabil exprimate, 3.461.581 au votat „DA”, adică 91,61% din numărul participanților. Pentru „Nu” au votat 242.671 de oameni (6,42%), iar numărul voturilor nule a fost de 74.414 (1,97%).

Referendumul pentru familie nu a îndeplinit condițiile de validare, prezența la vot, duminică, la ora 21.00, la închiderea urnelor fiind de 20,41%, potrivit rezultatelor prezentate de Biroul Electoral Central (BEC).

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.