Ana Birchall spune că ar fi fost ținta unui asasinat: ”M-au amenințat diverse persoane”

Ana Birchall. Foto: gov.ro

Ana Birchall, fost ministru al Justiției în Guvernul Viorica Dăncilă, a declarat că mașina familiei, în care se aflau doar soțul și fiul ei, a fost implicată într-un accident suspect, chiar în perioada în care se opunea Secției Speciale pentru procurori.

”Eu mă mulţumesc că ai mei sunt bine şi am trecut peste acest lucru. A fost un şoc! S-a întâmplat lucrul ăsta anul trecut. Eu nu am fost în maşină, trebuia să fiu şi eu în maşină. Erau soţul meu şi copilul meu. Poate că a fost un simplu accident. Eu, personal, nu cred, pentru că o asemenea maşină, la 30-40 de km/h, cât aveau ei, şi ăsta a fost, de fapt norocul, că abia pornise de la stop şi aveau 30-40 de km/h să ai daună totală la o asemenea maşină e ceva. Dar, ăsta nu e un episod singular!”, a spus deputata PSD la Realitatea PLUS.

Birchall s-a abătut de la linia partidului în perioada în care a condus Ministerul Justiției, fapt care a provocat și înlăturarea sa de pe fotoliul ministerial.

”Au fost… Nu numai eu, ci şi oamenii din Ministerul Justiţiei, a fost un asediu permanent. M-au ameninţat diverse persoane şi din mediul politic, şi din zona privată”, a mai spus Birchall, pentru sursa citată.

”Au fost oameni care acum sunt condamnaţi pentru acte de corupţie, sunt eliberaţi condiţionat dau au continuat să împroaşte cu noroi în mine şi în familia mea cu minciuni efectiv doar pentru că aveau speranţa că această cooperativă ‘Nufărul’ cum numesc eu SIIJ, nu a putut să îi albească”, a mai declarat Ana Birchall.

Fostul ministru al Justiției nu este, însă, și primul pesedist care acuză tentative de asasinat. Un episod similar celebru a fost relatat de Liviu Dragnea, fostul președinte al partidului, înainte să intre la închisoare pentru fapte de corupție.

”Eram pe o străduţă în zona 13 Septembrie, au încercat să mă blocheze, am reuşit să trec, voiau să îmi deschidă uşile la maşină. Asta mi-a confirmat că au intenţii serioase. M-am gândit să vorbesc cu instituţii ale statului, am renunţat şi am ţinut aceste fapte sub tăcere până ieri. Am vorbit pentru că mie nu mi-e teamă, nici de moarte şi nici de altceva. Am vorbit că au fost ameninţări la adresa fiului meu, a familiei mele. Ca să fie foarte clar, nu cred că Soros are vreo implicare”, spunea Liviu Dragnea, la Antena 3, în urmă cu aproape doi ani.