Amenajarea și utilarea casei de la țară: ponturi practice

Foto: Shutterstock

Nu puțini sunt aceia dintre noi care s-au săturat de aglomerație, de zgomot și de costurile facturilor la utilități, așa că se gândesc tot mai frecvent să își mute domiciliul la țară.

Fie că plănuiești o mutare definitivă, fie că vrei o casă de vacanță în care să te retragi pe perioada verii, va trebui să iei în calcul o serie de factori importanți. Confortul permanent al tău și al familiei tale sau senzația de vacanță prelungită vor depinde de alegerile pe care le vei face încă dinainte de a începe construcția sau amenajarea. 

Pune-ți la punct alimentarea cu apă 

Așa cum probabil intuiești, există nenumărate zone cu peisaje superbe, dar cu un acces deficitar la rețeaua de alimentare cu apă. Dacă zona pe care ai inclus-o în opțiunile tale nu este racordată la o conductă de apă curentă, ai la dispoziție varianta unui puț cu hidrofor. Instalația nu va fi completă până ce nu vei monta un filtru preliminar, care se montează între pompă și furtun, pentru ca apa furnizată să fie de cea mai bună calitate.

Obține-ți hrana independent

Unul dintre beneficiile vieții la țară stă în mijloacele propice pentru cresterea puilor de carne. Cea mai bună soluție pentru a obține carne de cea mai bună calitate este reprezentată de puii de o zi. În prima săptămână de viață, ei trebuie ținuți într-o încăpere închisă, așezați în lădițe sau în cutii, pentru a fi ținuți la distanță de prădători și de condiții atmosferice neprielnice. Pe măsură ce puii cresc, le poți pune la punct un adăpost pe iarbă sau pe pământ, pentru ca micile păsări să-și poată completa hrana cu iarbă proaspătă.

Asigură-ți o variantă de rezervă pentru încălzire

Este foarte probabil să nu ai acces la o rețea de alimentare cu gaze în locul în care te gândești să-ți construiești casa. Așadar, soluția unui cazan pe lemne se va dovedi cea mai potrivită pentru noile tale nevoi, mai ales dacă vei lua măsura de prevedere a unei magazii în care să adăpostești lemnele. Pentru un plus de siguranță pe timp de iarnă, poți alege și un șemineu electric.

Nu neglija securitatea casei

Satul românesc și-a păstrat frumusețea, dar nu același lucru se poate spune și despre liniștea ce domina cândva ulițele. Dacă locuința ta de la țară va avea perioade îndelungate în care nu va fi locuită, vei avea nevoie de un sistem de alarmă cuplat la rețeaua GSM, care să te poată alerta prin SMS. Suplimentar, becurile care funcționează pe bază de senzori de mișcare vor putea semnala suplimentar faptul că proprietatea ta nu este lăsată de izbeliște.

Amenajează cu inspirație

Cine a spus că o casă de la țară nu trebuie să aibă un stil aparte, indiferent dacă este amenajată pentru vacanță sau pentru locuire permanentă? Dimpotrivă, odată cu această achiziție imobiliară, vei avea un bun prilej de a-ți pune la contribuție creativitatea. Șemineul se va integra de minune într-un decor cu mobilier din lemn natur, iar dacă ai posibilitatea de a monta bârne de lemn pe tavan, cu siguranță te vei bucura de efectul vizual. 

 

Sfaturile de mai sus te vor ajuta să treci mai ușor prin procesul de construcție sau de renovare a unei case din mediul rural. Timpul și strădania pe care le vei acorda acestei operațiuni se vor regăsi în confortul pe care îl vei resimți ulterior. 

 

Credit foto: Shutterstock

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.