Alina Bica sare și ea la gâtul lui Kovesi. Vrea două milioane de euro!

alina bica
Alina Bica. Foto: YouTube

Alina Bica, fosta șefă a DIICOT, a depus o plângere pe numele Laurei Codruța Kovesi, pentru că a fost arestată într-un dosar în care a fost anchetată. Bica solicită daune uriașe.

”Această plângere nu are legătură cu procesul de selecţie în care doamna Kovesi se află în raport cu Parlamentul European. Prima plângerea a fost formulată în iunie 2018. La vremea respectivă, prin urmare doamna Kovesi nu anunţase nicio intenţie legată de o candidatură. Eu am formulat acea plângere atunci deoarece în dosarul penal cu pricina am fost arestată nelegal 80 de zile, la finalul procesului am fost declarată nevinovată”, a declarat Alina Bica la Antena 3.

”Plângerea mea s-a întemeiat pe trei aspecte. Declaraţia domnului Simu, dată în apel în faţa judecătorilor în care a explicat cum a fost scos de domnul (Gheorghe, n.r.) Popovici şi a fost obligat să mintă în ceea ce mă priveşte. Declaraţiile lui Mihăilescu, Şerban Pop, şi un raport în care Inspecţia Judiciară spune că în raport cu acel dosar m-am comportat corect”, a adăugat fosta şefă a DIICOT.

Bica a precizat că a fost și victima unor violențe.

”Mă constitui parte civilă împotriva dumneai şi a procurorului Popovici. Vreau să zic că procurorul Popovici este cel care a fost implicat în toate dosarele. Am cerut despăgubiri de 2 milioane de euro şi am cerut instituirea de bunuri asiguratorii a celor doi – mobile, imobile şi financiare”, a completat fosta șefă a DIICOT, care trăiește în prezent în Costa Rica.

„Niciodată (nu se va mai întoarce în România, n.r.). Pentru că în ţara mea pe care am iubit-o şi căreia i-am dedicat toată viaţa, am primit tot ce am primit din partea autorităţilor şi vreau să îmi construiesc viaţa în linişte, într-o ţară care înseamnă drepturi şi libertate. Au fost un abuz şi o lipsă de reacţie din partea celor care trebuiau să intervină şi care s-au făcut că nu văd. Sper ca lucrurile să se schimbe pentru cei care au rămas acolo, nu pentru mine”, a mai declarat fosta şefă DIICOT, Alina Bica, la Antena 3.