Alexandra Dulgheru este în semifinale la Kuala Lumpur

Evoluția excelentă a jucătoarei române de tenis Alexandra Dulgheru la turneul din capitala Malaeziei a continuat azi cu un succes în fața nemțoaicei Julia Goerges.

Românca în vârstă de 24 de ani a trecut de a opta favorită a competiției WTA după două seturi foarte echilibrate, scor 7-6 (5), 7-5.

Alexandra Dulgheru, care ocupă locul 94 în lume, după ce, timp de mai multe sezoane, s-a luptat cu accidentările, este la prima semifinală WTA după aproape cinci ani de pauză.

În 2010, anul în care bucureșteanca a cucerit al doilea său titlu WTA, la Varșovia, în Polonia, a ajuns de patru ori în penultimul act al unor turnee WTA. Apoi au urmat accidentările.

În acest an, Alexandra Dulgheru a câștigat primul meci la Doha, unde a învins-o pe franțuzoaica Alize Cornet, însă s-a retras în turul doi, în timpul partidei cu daneza Caroline Wozniacki.

Pe cimentul de la Kuala Lumpur, românca n-a pierdut încă niciun set. Pe lângă succesul cu Julia Goerges, ea le-a mai învins pe Sabine Lisicki (Germania, cap de serie 2) și pe Duan Yingying, din China.

În semifinale, Alexandra Dulgheru o va întâlni pe învingătoarea partidei Kurumi Nara (Japonia, 6) – Jarmila Gajdosova (Australia, 4). Această partidă a fost întreruptă din cauza vremii nefavorabile după încheierea primului set, care a fost câștigat de jucătoarea de la Antipozi, scor 6-4.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Cel mai prietenos muzeu din lume, în care toate regulile sunt încălcate
Cele mai mici forme de viață de pe Terra, analizate pentru prima dată. „Sunt misterioase”
Care sunt cauzele autismului? Un studiu aduce informații noi