Adio, Viorica! PSD rămâne pe mâna lui Marcel

Marian Ciolacu FOTO: Gov.ro
Marian Ciolacu FOTO: Gov.ro

Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților, a organizat o întâlnire, la Parlament, cu aproape toți liderii organizațiilor județene PSD, înaintea Comitetului Executiv de astăzi.

Ciolacu ar fi discutat cu Viorica Dăncilă – zdrobită în turul doi al alegerilor prezidențiale de Klaus Iohannis – și ar fi convins-o pe aceasta să se retragă de la șefia PSD, fostul premier fiind de acord cu ideea.

La discuțiile cu buzoianul Marcel, care va împlini peste două zile 52 de ani, au fost prezenți mai marii partidului: Paul Stănescu, baron de Olt, Claudiu Manda, europarlamentar de Dolj, Marian Oprișan, ”auto-născătorul” din Vrancea, și Ionel Arsene, de la Neamț.

”Am discutat în această seară cu Viorica Dăncilă, despre întâlnirea pe care urmează să o am cu președinții de organizații pentru a discuta despre rezultatul obținut la aceste alegeri. Este firesc sa se întâmple acest lucru după orice scrutin”, a spus Marcel Ciolacu, pe Faceook.

”A fost o discuție calmă, așezată și productivă”, a mai spus omul care i-a luat locul lui Liviu Dragnea la conducerea Camerei Deputaților.

Ciolacu ar urma să fie președinte interimar până când va fi organizat un nou Congres al PSD. Întreaga conducere a partidului va fi înlocuită, Eugen Teodorovici anunțând deja că își va da demisia din funcția de președinte executiv.

Comitetul Executiv al PSD are loc în această seară. Viorica Dăncilă a reușit să câștige, la limită, doar cinci județe din sudul țării, la alegerile prezidențiale de duminică, obținând unul dintre cele mai slabe rezultate electorale din istoria partidului.