Activități potrivite pentru întreaga familie pe timp de primăvară

Debutul sezonului cald vine cu o mulțime de oportunități de a petrece timp alături de copilul tău și de întreaga familie. Activitățile în aer liber primează, deoarece atât copiii, cât și adulții au nevoie de aer curat și soare. În așteptarea verii, nu-ți rămâne decât să profiți de vremea frumoasă oferită de primăvară, să te bucuri de flori și să-ți întărești sistemul imunitar. Iată câteva idei de activități potrivite pentru această perioadă:

Sporturile în aer liber

Indiferent de vârsta celor mici, aceștia au nevoie de mișcare, iar sportul în aer liber este cel mai bun mod de a încuraja activitatea fizică. Caută trotinete copii pentru a-l încuraja să învețe ceva nou. Copiii se obișnuiesc rapid cu noi jucării și accesorii, iar trotineta se va bucura, cu siguranță, de succes. Ajută-i pe copii să descopere și noi sporturi care îi pot pasiona. De la fotbal, baschet sau tenis, toate sporturile care pot fi practicate în aer liber vor aduce doar beneficii. Nu doar că acestea le vor dezvolta abilitățile fizice, dar sunt potrivite pentru întreaga familie. În acest fel vei putea petrece timp de calitate alături de copii.

Grădinăritul

Începe sezonul pentru plantat legume, flori, curățat livezi și întreținerea grădinilor. Dacă stai la casă, ai oportunități bune de a-i învăța pe copii despre natură și despre creșterea legumelor direct în casă. În cazul în care nu poți să îi expui la această muncă de acasă, pleacă într-o vizită la bunici, atunci când zilele sunt din ce în ce mai însorite. Lasă-i pe copii să se distreze, să se murdărească și să pună cât mai multe întrebări. Oferă-le acestora și suficiente cuvinte de laudă și supraveghează-i mereu.

Plimbări în natură

Odată ce vremea îți permite, ia-i pe copii cu tine și învață-i mai multe despre natura din jurul lor. Alege acea perioadă în care înfloresc majoritatea copacilor și când apar primele flori printre copaci. Poți face cât mai multe fotografii, pe care copiii le pot folosi în proiectele lor pentru școală. Dacă locația îți permite, mai poți vizita grădinile botanice din apropiere, dar trebuie să ții cont de restricțiile impuse de pandemia de Covid-19. De aceea, este recomandat să găsești activități care permit distanțarea fizică și care promovează, în același timp, mișcarea în aer liber.

Adoptarea unui animal de companie

Un câine poate deveni cu ușurință cel mai bun prieten al copiilor tăi. Mai mult decât atât, plimbatul câinelui în fiecare zi îi va învăța pe copii mai multe despre responsabilitate și, cu această ocazie, vor face mai multă mișcare fizică în aer liber. De asemenea, cel puțin o dată pe săptămână, organizează ieșiri în parc alături de întreaga familie, pentru o sesiune mai lungă de joacă. Vei avea nevoie de mingi, pături și cât mai multe accesorii care să atragă atenția câinelui. Copiii vor beneficia de prezența unui animal de companie și își vor dezvolta abilitățile sociale de fiecare dată când ies la plimbare cu acesta sau chiar când participă la concursuri de profil. Dezvoltă această pasiune pentru animale încă de mici, iar copiii tăi vor avea o viață plină de activități și întâmplări inedite.

Bucură-te de tot ceea ce îți oferă sezonul cald și încurajează-i pe copii să petreacă mai mult timp în aer liber. Activitățile făcute împreună vor face legătura mai puternică și vor fi benefice pentru întreaga familie, din toate punctele de vedere.

Sursă foto: pexels.com

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.