Accident mortal la o viteză de doar 46 km/h. Ce pedeapsă a primit șoferul

accident rutier
Sursa: ISU Alba via Adevărul

Un șofer a primit 2 ani și 3 luni de închisoare cu suspendare pentru că a intrat cu mașina pe contransens și a provocat un accident soldat cu un deces și 3 răniți grav. În momentul impactului, mașina avea o viteză de 46 km/h, relatează „Adevărul”.

Accidentul s-a petrecut în februarie 2019, pe DN14 B, în zona localității Valea Lungă din Alba. Un șofer, acum în vârstă de 48 de ani, a intrat cu mașina pe contrasens și s-a ciocnit cu un autoturism ce venea din sens opus.

O persoană în vârstă de 85 de ani a murit la spital, iar alte 3 persoane au fost rănite grav și au avut nevoie de peste 100 de zile de îngrijiri medicale fiecare.

Pe drum exista un marcaj longitudinal cu linie discontinuă, care separa cele două sensuri de mers, mai arată sursa citată. Șoseaua era uscată.

Potrivit unei expertize, în momentul impactului, viteza probabilă a autoturismului condus de inculpat a fost de 46 km/h, iar viteza probabilă a autoturismului care circula din sens opus a fost de 66 km/h. Expertiza a mai stabilit că viteza inițială de deplasare, probabilă, a autoturismului condus de șoferul vinovat, a fost de 90 km/h.

Magistratul de la Judecătoria Blaj a decis să îl condamne pe șofer la 2 ani și 3 luni de închisoare cu suspendare, pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă. Șoferul vinovat va trebui să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii.

Instanța a decis și să anuleze permisul de conducere al șoferului.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.