A refuzat deconectarea soției de la aparate. Medicii nu i-au dat șanse de supravețuire, dar după două luni s-a trezit din comă

FOTO: Captură Youtube
FOTO: Captură Youtube

O femeie care a intrat în comă și trăia doar cu ajutorul aparatelor s-a trezit, deși medicii nu-i mai dădeau nicio șansă de supravețuire. Miracolul s-a întâmplat la două luni după ce soțul ei a refuzat să fie deconectată de la aparate, potrivit msn.com.

Femeia, din Indiana, SUA, s-a infectat cu coronavirus în 2021, în timp ce era însărcinată. Autumn Carver a fost internată în spital și a fost pusă pe ventilație artificială. La scurt timp, medicii au decis să-i facă cezariană, pentru a salva copilul. După ce l-a adus pe lume, starea ei s-a agravat, a intrat în comă și a fost conectată la aparate.

Chiar dacă medicii nu i-au mai dat șanse de supravețuire, soțul ei, Zach, a refuzat verdictul. După ce a fost tratată în mai multe spitale, a ajuns la o unitate medicală din Chicago, unde s-a luat în calcul un transplant de plămâni. Chiar și așa, șansele de supravețuire creșteau cu cel mult 5%.

Chirurgul Ankit Bharat a decis să-i acorde mai mult timp pentru a se recupera singură. Iar această decizie a fost cea potrivită. Starea ei a început să se îmbunătățească încet, dar constant. Autumn și-a recunoscut fiul, care avea două luni, apoi, o lună mai târziu a reușit să iasă de la terapie intensivă și apoi a fost externată.

Până în momentul ieșirii din spital, ea a reușit să recupereze 40% din capacitatea pulmonară. Deși nu își vor reveni complet plămânii, doctorii spun că poate duce o viață normală.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.