A picat Guvernul Maia Sandu! A rezistat doar 5 luni

Maia Sandu. Foto: Facebook / Maia Sandu

Guvernul de la Chișinău, condus de Maia Sandu, a fost dat jos de Parlament, prin adoptarea unei moțiuni de cenzură, la nici cinci luni de zile după ce a fost învestit.

Socialiștii lui Igor Dodon, cu susținerea Partidului Democrat, au reușit să demită Guvernul Maia Sandu, drept reacție la măsurile premierului de a modifica legea procuraturii.

Guvernul Republicii Moldova a picat cu 63 de voturi în favoarea moțiunii de cenzură. Pentru adoptare era nevoie de doar 51 de voturi. În cel mult trei zile, Maia Sandu va trebui să prezinte demisia cabinetului său președintelui țării.

Criză politică la Chișinău: A căzut Guvernul Maia Sandu!

„Reforma justiției e piatra de temelie a Guvernului ACUM. Ne dorim o justiție adevărată, ne dorim ca cei care au furat miliardul să ajungă la închisoare. Asta își dorește întreaga societate, inclusiv alegătorii PSRM. Președintele Igor Dodon a criticat acest guvern în trei luni mai mult decât a criticat Guvernul PD în trei ani”, a spus, înainte de vot, Sandu, potrivit Radio Chișinău.

Maia Sandu le-a pus și câteva întrebări parlamentarilor moldoveni care au reușit să o înlocuiască:

”Ați fi preferat un Guvern docil, orb, vulnerabil? Vă sperie un Guvern care acționează doar în interesul oamenilor? Am adus în țară asistență financiară în valoare de peste 2 miliarde de lei în doar 5 luni. Acești bani au fost acordați de parteneri pentru cetățeni cu încredere. Datorită reformelor, Republica Moldova urma să primească încă 600 milioane de lei din partea Uniunii Europene”, a mai spus Maia Sandu.