A nins abundent în sudul țării, inclusiv în București. Circulația pe A1, blocată după ce a derapat un TIR

ninsoare bucurești
Foto: GreatNews

Azi-noapte a nins abundent în sudul țării, inclusiv în București, și s-a depus un strat de zăpadă gros de 10-15 cm.

A nins în județele Argeș, Brașov, Covasna, Dâmbovița, Giurgiu, Harghita, Ilfov, Prahova, Sibiu, Vâlcea, și au apărut și primele probleme pe șosele.

În jurul orei 7:15, Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române a informat că un TIR a derapat pe Autostrada A1, pe sensul Pitești-București, poziționându-se transversal pe axul drumului, blocând deplasarea pe ambele benzi la kilometrul 17, în zona localității Ciorogârla, județul Ilfov.

Incidentul nu s-a soldat cu victime.

După aproximativ o oră, circulația a fost reluată, dirijat, pe a doua bandă, TIR-ul blocând în continuare prima bandă și pe cea de urgență.

La ora 9:30, încă se efectuau manevre pentru scoaterea TIR-ului în afara suprafeței de rulare.

Din cauza vântului, au fost suspendate manevrele în porturile Constanța Nord, Constanța Sud și Midia.

În județele Argeș, Brașov, Covasna, Dâmbovița, Giurgiu, Harghita, Ilfov, Prahova, Sibiu, Vâlcea se acționează cu utilaje de deszăpezire pe șosele.

Precipitații sub formă de ploaie și lapoviță sunt în județele Călărași, Constanța și Maramureș (DN 18 pasurile Gutâi și Prislop – condiții de formare a poleiului).

Pe arterele rutiere principale, respectiv autostrăzile A1 București – Pitești, A2 București – Constanța, A3 București – Ploiești și DN 1 Ploiești-Brașov, ninge, cu tronsoane unde zăpada se depune, însă se acționează cu utilaje.

Meteorologii au anunțat că va ninge în Muntenia, Oltenia, Dobrogea, sudul Moldovei și sudul Transilvaniei și în orele următoare. Va ninge până spre amiază, izolat și pe seară.

În țară, maxima zilei va fi cuprinsă între -2 și 4 grade. În București maxima va fi 1-2 grade.

Prefectul Capitalei, Rareș Hopincă, a declarat la postul de televiziune Digi 24 că s-a intervenit pentru combaterea poleiului din zonele cu poduri, rampe și pasaje. Străzile din cartiere și aleile vor fi deszăpezite după ce se opresc ninsorile, a mai spus el.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.