A murit unul dintre fondatorii trupei Compact

leluț vasilescu
Leluț Vasilescu. Sursa: Pagina de Facebook Compact B

Leluț Vasilescu, unul dintre fondatorii trupei Compact, a murit vineri, 24 iunie, au anunțat colegii săi.

Leluț Vasilescu a fost toboșarul trupei și avea 67 de ani.

„Colegi de 40 de ani, am locuit 20 de ani în aceeași cameră, am cântat mii de spectacole împreună … acum simt un gol în suflet, dar sunt liniștit că a plecat într-o lume mai bună. Dragul meu prieten LELUȚ VASILESCU, drum bun!”, este mesajul publicat pe pagina de Facebook a trupei Compact B.

În urmă cu câțiva ani Leluț Vasilescu a fost supus unei intervenții chirurgicale complicate pe cord, după ce a suferit un șoc miocardic în timpul unui spectacol, notează TVR.

Formația Compact B a luat ființă în 1988, odată cu scindarea vechii formații Compact — înființată la Cluj, în 1977, de Teo Peter și Costi Cămărășan — în două ramuri, cea de la Cluj (Compact C) concentrată în jurul vechiului lider Constantin Cămărășan, și cea din București (Compact B), cunoscută publicului ca și Compact, avându-l în centru pe Teo Peter, potrivit Wikipedia.org.

Odată ce Paul Ciuci a părăsit trupa originară Compact (în 1988), și Teo Peter a înființat Compact B, acestuia din urmă i s-au alăturat imediat Leluț Vasilescu și Vladi Cnejevici. Apoi, acestui nucleu de 3 li s-au alăturat Adrian Ordean (chitarist) și Leo Iorga (vocalist).

Cine ești tu oare?, Te visez mereu, Să te gândești la mine, Nu uita, Trenul Pierdut, Singur în noapte, 22 decembrie, Omul negru, Mă voi întoarce, Hoinarul, Toamnă în sufletul meu, Banii mei, Cine-i vinovat?, Cine știe pe unde ești?, Ploaia, Mâine în zori sunt câteva dintre cele mai cunoscute piese ale trupei Compact.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.