A murit Stephen Hawking

FOTO: WIkimedia Commons
FOTO: WIkimedia Commons

Fizicianul Stephen Hawking a murit la vârsta de 76 de ani. Decesul său a fost confirmat de familie. Omul de știință a publicat numeroase lucrări despre natura și originea universului, cea mai cunoscută fiind „A Brief history of Time: From the Big Bang to Black Holes”.

Suferea de boala Lou Gehrig, nu putea să se miște deloc și comunica prin intermediul unui sintetizator de voce. Hawking a început să predea la Cambridge în 1962. A primit titlul de Comandor al Imperiului Britanic în 1982 şi a fost membru al Academiei de ştiinţe americane.

În timp ce studia la Oxford, studentul Hawking a observat că a devenit din ce în ce mai neîndemânatic și cădea de multe ori fără niciun motiv.

După mai multe teste medicale, a aflat că suferă de o maladie incurabilă. „Urma probabil să mor în decurs de câțiva ani. A fost un adevărat șoc”, a declarat Hawking.

Hawking a fost căsătorit cu Jane Wilde, între anii 1965 și 1991, cu care are trei copii. În 1995 s-a căsătorit cu asistenta lui medicală, Elaine Mason, de care a divorțat în octombrie 2006.

Savantul a făcut de-a lungul carierei mai multe afirmații științifice care au făcut înconjurul lumii.

Acesta credea că singura salvarea a omenirii este continuarea explorării spațiale și căutarea de noi planete pe care se poate trăi.

”Țineți minte să priviți către stele și nu în jos, către picioare. (…) Încercați să înțelegeți ce vedeți, să vă întrebați de ce există universul. Fiți curioși! Oricât de dificil ar părea, există mereu ceva ce puteți face cu succes. Important este să nu renunțați”, a spus Stephen Hawking în timpul unui curs despre univers și originea umanității la Universitatea Oxford.

Adaugă un comentariu
Ionuț Fantaziu
Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.

2 COMENTARII

  1. Eu nu inteleg de unde atata tristete pentru acest individ! Cu tot iQ-ul lui nu a lasat nimic in urma concret, palpabil, nu a desoperit un tratament ptr o boala necrutatoare, nu a descoperit o energie libera, care sa ne faca viata mai usoara, nu a contribuit direct la un sistem de convietuire, nu a inventat ceva in medicina sau chimie, mecanica. Tot ce-a lasat in urma sunt lucrari stintifice si faptul ca ar fi descoperit el asa numitele ¨gauri negre¨, care oricum cineva mai devreme sau mai tarziu le-ar fi adus in plin plan. Iar cu ele sau fara ele viata muritoriilor continua la fel.. Mai este cunoscut si ptr ca a afirmat ca Universul nu a avut nevoie de Dumnezeu pentru a fi creat. Ma rog! probabil sunt eu de pe Marte.

  2. @ Catalin: Tu ai sa lasi in viata ta doar doua hasnale pline de rahat, asta este productia ta concreta in viata asta. Probabil ca inca o viata daca ai petrece n ai sa intelegi macar conceptul a ceea ce a descoperit omul asta. „Cand esti mort nu stii ca esti mort ..e greu doar pt ceilalti ..la fel si cand esti prost… !!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.