A murit Mircea Dușa, fost ministru al Apărării. Avea 67 de ani

mircea dușa
Mircea Dușa. Foto: PSD Harghita

Mircea Dușa, fost ministrul al Apărării în timpul guvernării Ponta, a murit la vârsta de 67 de ani.

Potrivit postului de televiziune Antena 3 CNN, fostul ministrul suferea de cancer.

„Cu regret, vă anunțăm că domnul ministru și fost președinte al PSD Harghita, Mircea Dușa, a trecut la cele veșnice în cursul acestei dimineți. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a transmis PSD Harghita.

Liderul PSD Marcel Ciolacu a transmis și el un mesaj de condoleanțe: „Am aflat cu mare tristețe vestea dispariției în această dimineață a colegului nostru social-democrat Mircea Dușa. În toate demnitățile publice pe care le-a avut, fie că a fost vorba de ministru al Apărării, de Interne sau pentru Relația cu Parlamentul, prefect sau parlamentar, Mircea Dușa și-a făcut datoria cu onoare și respect pentru interesul public. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”

Născut la 1 aprilie 1955 în localitatea Toplița din județul Harghita, Mircea Dușa a fost inițial ministru de Interne în primul guvern Ponta.

Ulterior, el a fost ministru al Apărării Naționale în guvernele Ponta II, Ponta III și Ponta IV.

În perioada 2017 – 2019 a fost prefect al județului Mureș.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.