A murit Kenny Rogers, legenda muzicii country

FOTO: University of Houston /Wikimedia Commons
FOTO: University of Houston /Wikimedia Commons

Cântărețul de muzică country Kenny Rogers a murit la vârsta de 81 de ani, potrivit Variety. Artistul a dominat topurile muzicii country, dar și pop, în anii `70 și `80. A câștigat trei premii Grammy și este membru al Country Music Hall of Fame. Potrivit unui reprezetant al artistului, a murit „pașnic, acasă, din cauze naturale”.

Din cauza condițiilor impuse de autoritățile americane, pentru a reduce răspândirea coronavirusului, familia va organiza o înmormântare cu număr redus de participanți.

S-a născut în Huston, Texas, pe 21 august 1938 într-o familie cu opt copii. Mama lui a fost soră medicală, iar tatăl lui tâmplar. Kenny Rogers a fost căsătorit de cinci ori, relații din care are 5 copii.

Cariera sa muzicală a început la mijlocul anilor 1950, mai întâi într-un grup numit The Scholars. Apoi, la scurt timp, și-a început cariera solo. Deși este cunoscut mai ales pentru genul country, Kenny Rogers a dominat topurile muzicale cu peste 120 de piese din diferite genuri muzicale și a vândut peste 130 de milioane de discuri în întreaga lume.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.