A murit George H.W. Bush

FOTO: Wikimedia Commons
FOTO: Wikimedia Commons

George H.W. Bush, cel de-al 41-lea președinte al Statelor Unite ale Americii, a murit la vârsta de 94 de ani. În timpul mandatului său au fost transformări importante în Europa, iar Uniunea Sovietică s-a prăbușit.

Potrivit unui purtător de cuvânt, Bush a murit la Houston. Anul acesta a fost spitalizat de mai multe ori. În aprilie a decedat și soția sa, Barbara Bush, la vârsta de 92 de ani.

Fostul președinte suferea de mai mulți ani de Parkinson și se deplasa într-un scaun cu rotile.

Înainte de a fi ales în funcția de președinte, George H.W. Bush a fost un pilot în Marina americană, decorat pentru serviciile sale, a îndeplinit funcția de congressman, a fost un delegat la Națiunilor Unite, președinte al Partidului Republican, reprezentant la Beijing și director al CIA.

Absolvent al Universității Yale, George H.W. Bush și-a început cariera în politică în funcția de președinte al filialei Partidului Republican în Comitatul Harris, Texas.

Mandatul său în funcția de președinte al Statelor Unite a început la data de 20 ianuarie 1989.

FOTO: Wikimedia Commons

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.