A murit fostul Papă Benedict al XVI-lea

papa benedict XVI
Foto: Marek.69 / Wikipedia.org

Fostul Papă Benedict al XVI-lea a murit la vârsta de 95 de ani, transmite BBC.

Fostul pontif a murit la reședința sa de la Vatican. El a condus Biserica Catolică pentru mai puțin de 8 ani, demisionând în 2013.

El a fost primul Papă care a renunțat la funcția sa în ultimii aproximativ 600 de ani (Grigore al XII-lea a renunțat să mai fie Papă în anul 1415).

Benedict și-a petrecut ultimii ani în Mănăstirea Mater Ecclesiae de la Vatican.

„Cu durere vă informăm că Papa Emerit Benedict al XVI-lea a murit astăzi la ora 9:34 la Mănăstirea Mater Ecclesiae”, a anunțat Vaticanul.

Trupul neînsuflețit al fostului pontif va fi depus în Catedrala Sfântul Petru începând cu 2 ianuarie.

Născut în Germania, Joseph Ratzinger a fost ales Papă în anul 2005, pe când avea 78 de ani. Pontificatul său a fost marcat de acuzații grave privind abuzurile sexuale comise de preoți catolici asupra copiilor.

În 2022 fostul Papă a admis că s-au făcut erori în modul în care aceste abuzuri au fost anchetate de către Biserica Catolică pe când el era arhiepiscop de Munchen, în Germania, în perioada 1977 – 1982.

Foto: Marek.69 / Wikipedia.org

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.