A mințit că suferă de 3 forme de cancer și a strâns donații de 37.000 $. Dar un detaliu a dat-o de gol

russo cancer
Foto: GoFundme

O tânără în vârstă de 19 ani din statul Iowa din SUA a mințit că suferă de 3 tipuri de cancer pentru a strânge donații, relatează publicația „The Independent”.

Madison Marie Russo a reușit să strângă 37.000 de dolari de la donatori, dar a fost dată de gol când unii dintre urmăritorii ei de pe TikTok și-au dat seama că nu folosea corect kit-ul medical pentru chimioterapie.

La percheziții, poliția a descoperit o perucă, perfuzii, o pompă de alimentare umplută cu vată, diverse medicamente și bani.

Câțiva experți din domeniul medical care i-au văzut filmulețele de pe TikTok au observat că tânăra conectase greșit câteva cabluri și tuburi prin care Russo susținea că primește tratamentul (chimioterapia).

În clipurile postate pe rețelele de socializare și pe pagina GoFundme, Russo susținea că a fost diagnosticată cu cancer de pancreas în stadiul 2, cu leucemie și că are și o tumoare „cât o minge de fotbal” pe coloana vertebrală.

Potrivit postului TV KW2C, fata riscă până la 10 ani de închisoare, fiind acuzată de furt.

Russo primise donații atât de la persoane fizice, cât și de la universități, fundații pentru cancer și companii. Administratorii GoFundme au promis că îi vor despăgubi pe donatori.

De asemenea, poliția a verificat cele 3 spitale unde Russo susținea că a fost tratată, dar nu au găsit nicio înregistrare a unei paciente cu numele său. Potrivit polițiștilor, tânăra continua să aibă viață socială, să joace golf și să facă un internship.

Tânăra de 19 ani a povestit că a primit primul diagnostic în februarie 2018, pe când era studentă la Universitatea St. Ambrose.

„Mi-au spus că au găsit o tumoare pe pancreasul meu și că am cancer de pancreas în stadiul 2. Am fost îngrozită și încă sunt. Am fost șocată. Nu am crezut că e adevărat. Sunt atât de tânără și m-am întrebat cum se poate întâmpla așa ceva”, declara ea pentru publicația „The North Scott Free Press”.

Russo mai spunea că i s-au dat doar 11% șanse de supraviețuire. Ea mai susținea că a făcut 15 runde de chimioterapie orală și 90 de runde de radioterapie și că tumoarea începuse să se diminueze.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.