A fraudat PSD alegerile în București? Ce spun procesele verbale

FOTO: Bru-nO/Pixabay.com
FOTO: Bru-nO/Pixabay.com

Mai multe procese verbale pe care codul QR pare a fi decupat și apoi lipit au fost descoperite de reprezentanții USR-PLUS. Mai mult, pe site-ul AEP sunt publicate multe rezultate care nu sunt conforme cu procesele verbale originale.

După ce poliția a ajuns ieri la sediul Biroului Electoral al Sectorului 1, cercetând o posibilă tentativă de fraudă a alegerilor, au apărut și primele exemple de procese verbale dubioase.

Potrivit Hotnews, la secția 10 scorul este potrivit procesului verbal încărcat pe site-ul AEP, Dan Tudorache – 402, Clotilde Armand – 238. La secția 11, Dan Tudorache are 238, iar Clotilde Armand – 55.

”Colegii mei bănuiesc ca procedura de fraudare a presupus următorul modus operandi: – azi noapte o parte din președinți de secție au băgat voturile nule în sacii cu voturi normale – din cauza asta la BES, angajații erau obligați să desigileze sacii – în sacii desigilați, oamenii lui Tudorache au băgat și urmau să mai bage PV-urile falsificate și să le scoată pe cele originale”, a scris deputatul Tudor Pop (USR-PLUS) pe Facebook.

Mai mult, se pare că fraudele nu au fost doar la nivelul Sectorului 1 al Capitalei.

”Într-o singură secție vorbim despre o fraudă uriașă de 91 de voturi în detrimentul Partidului Național Liberal (90 voturi la CL si un vot la Primar – aproape 20% din totalul voturilor CL din acea secție). Dacă pe o singură secție de vot frauda este atât de mare, este clar că se impune verificarea existenței unei fraude masive în sectorul 5. Am constituit o echipă tehnică de contestare/verificare a rezultatului alegerilor și vom acționa în vederea stabilirii adevărului”, a scris Cristian Băcanu, candidatul PNL la Sectorul 5, pe Facebook.

Băcanu a pierdut alegerile.

Exemplele de fraudă electorală în defavoarea USR-PLUS sau PNL nu se opresc aici:

”Iată cazul secției 127. Conform procesului verbal USR-PLUS a avut cel mai mare număr de voturi din secție: 164. Conform site-ului AEP a obținut zero voturi. Ați citit bine. Zero voturi. Și așa s-au furat dintr-un foc 164 de voturi. Modul de furt: au pus altui partid voturile USR-PLUS”, a scris Claudiu Năsui pe Facebook

De cealaltă parte, tabăra PSD spune că a câștigat alegerile în Sectorul 1, iar Dan Tudorache, primarul în funcție, acuză: ”Clotilde Armand fraudează!”. Întrebat la Digi24 dacă are vreo dovadă în acest sens, Tudorache a răspuns: ”Nici ea nu are și mă acuză”.