A fost livrat primul elicopter BlackHawk, destinat gestionării situațiilor de urgență

Foto: Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă / Facebook

Primul elicopter BlackHawk, destinat gestionării situațiilor de urgență, a intrat în dotarea flotei aeriene a Inspectoratului General de Aviație al Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Elicopterul a aterizat ieri la sediul IGAV, a anunțat Departamentul pentru Situații de Urgență.

Acesta este primul elicopter BlackHawk livrat și achiziționat în cadrul proiectului european Viziune 2020.

Foto: Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă / Facebook

Totodată, în săptămâna 13-19 noiembrie urmează să fie livrate încă 3 elicoptere, iar până la finalul anului vor mai fi recepționate alte 3 aparate de zbor BlackHawk, dintre care 2 destinate managementului situațiilor de urgență și unul pentru a sprijini structurile operative ale Poliției Române.

Foto: Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă / Facebook

Inspectoratul General de Aviație al MAI a achiziționat 7 elicoptere Blackhawk, aparate de zbor care vor fi utilizate pentru managementul situațiilor de urgență, 3 fiind configurate pentru operațiuni maritime și 3 pentru uscat, iar 1 elicopter a fost achiziționat pentru a sprijini structurile operative ale Poliției Române.

Foto: Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă / Facebook
Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.