A fost găsită încă o gaură în conductele Nord Stream

nord stream
Scurgerile de gaze se văd la suprafața Mării Baltice. Foto: Forțele de Apărare din Danemarca

Garda de coastă a Suediei a descoperit o a patra scurgere de gaz din conductele Nord Stream. „Două dintre aceste patru scurgeri sunt în zona economică exclusivă a Suediei”, a declarat purtătorul de cuvânt al Gărzii de coastă suedeze, Jenny Larsson. Celelalte două scurgeri au fost semnalate în zona economică exclusivă a Danemarcei.

Cea de-a patra scurgere s-a produs în gazoductul Nord Stream 2, în apropiere de o gaură mai mare identificată în conducta Nord Stream 1.

Trei scurgeri de gaz din conductele Nord Stream 1 şi 2 ce leagă Rusia de Germania prin Marea Baltică au fost semnalate în zonele economice exclusive ale Danemarcei şi Suediei, în apropierea insulei daneze Bornholm. Seismologii din Danemarca şi Suedia înregistraseră luni explozii putern

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, vorbește despre un sabotaj în cazul scurgerilor de gaze naturale din Nord Stream 1 și 2.

„Orice perturbare deliberată a infrastructurii energetice europene este inacceptabilă şi va duce la cel mai puternic răspuns posibil. (…) Este primordial să investigăm acum incidentele, să obţinem claritate deplină asupra evenimentelor şi a motivelor”, a transmis oficialul european.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.