A fost capturat „cumătrul” lui Putin, omul pe care rușii l-ar fi vrut președintele Ucrainei

Viktor Medvedciuk
Viktor Medvedciuk

Unul dintre cei mai importanți aliați ai lui Vladimir Putin în Ucraina, Viktor Medvedciuk, a fost capturat de forțele de securitate ale Kievului. Acesta era un posibil înlocuitor al lui Volodimir Zelenski, în cazul în care rușii ar fi cucerit capitala Ucrainei și ar fi proclamat înlocuirea regimului actual.

Medvedciuk trebuia să stea în arest la domiciliu și a fugit de acasă în primele zile ale invaziei rușilor în Ucraina. Este acuzat de „înaltă trădare” de anul trecut pentru că a făcut afaceri ilicite în peninsula Crimeea, anexată de Rusia.

„Poți să fii politician pro-rus și să lucrezi ani la rând pentru statul agresor. Poți să fugi de justiție. Poți chiar să porți uniformă militară ucraineană, ca să te camuflezi… Dar te ajută asta să scapi de pedeapsă? Nicidecum! Cătușele te așteaptă. Trădători pro-ruși și agenți ai serviciilor secrete ruse, amintiți-vă – crimele voastre nu au termen de prescripție. Și nici ascunzători, vă găsim oriunde!”, au scris ofițerii de informații ucraineni pe pagina de Twitter a serviciului SBU.

Viktor Medvedciuk, al cărui partid politic pro-rus este al doilea ca mărime în parlamentul de la Kiev, este cetățean ucrainen, dar are legături foarte strânse cu președintele rus Vladimir Putin. Cei doi obișnuiau să-și petreacă vacanțele la Marea Neagră, iar președintele Rusiei i-a botezat fiica.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.