Atacuri ale rușilor cu elicoptere, avioane și rachete în apropiere de Kiev

O ofensivă puternică a fost demarată de armata rusă la aeroportul din orașul Hostomel, care se află la doar câțiva kilometri vest de Kiev. Pe rețelele sociale au fost publicate imagini care arată numeroase elicoptere militare rusești care atacă zona.

„Confirmat de către autoritățile ucrainene. O operațiune mare de asalt aerian cu elicoptere Mi-8 pe Aeroportul Internațional Antonov din orașul Hostomel. Ministerul de Interne spune că Rusia a preluat controlul orașului. Foarte periculos; este la doar 15 minute vest de șoseaua de centură a capitalei”, anunță Livemapua.com.

Canalele de presă de la Kiev vorbesc de un posibil atac asupra capitalei Ucrainei. Informațiile nu sunt confirmate de autoritățile ucrainene. Grupuri de elicoptere de tip „Aligator” de ultimă generație ale Federației Ruse se îndreaptă spre capitală și, totodată, desfășoară atacuri în regiunile de nord, est și vest.

Sunt elicoptere în formații de către 15-30 de unități care atacă bazele militare de la Kiev. Surse guvernamentale de la Kiev spun că sub atacul elicopterelor au căzut și sediile comandamentului special al armatei de lângă Kiev, la aproximativ 15 kilometri.

O coloană imensă de tehnică militară se deplasa pe principala stradă din capitala Ucrainei. Jurnaliștii de la Kiev spun că acest lucru ar putea însemna că guvernul ucrainean se pregătește pentru o luptă de apărare a capitalei.

Vă recomandăm și:

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.