Verdict în cazul polițistului acuzat că l-a ucis pe George Floyd

Metoda de imobilizare a lui Derek Chauvin a dus la moartea lui George Floyd
Metoda de imobilizare a lui Derek Chauvin a dus la moartea lui George Floyd

Fostul polițist Derek Chauvin a fost găsit vinovat de uciderea lui George Floyd, după ce jurații au deliberat vreme de 10 ore pe parcursul a două zile. Sentința urmează să fie stabilită în săptămânile care urmează. Potrivit legislației din Minnesota, Chauvin ar putea să primească între 12,5 ani și 40 de ani pentru acuzațiile care i s-au adus.

Jurații care au participa la procesul care a avut loc la Tribunalul din comitatul Hennepin au stabilit că agentul de poliție Chauvin se face vinovat de omor neintenționat de gradul 2, omor de gradul 3 și omor prin imprudență de gradul 2.

„S-a făcut dreptate, astăzi, pentru familia lui George Floyd și pentru comunitatea de aici, din Minneapolis. Este dreptate câștigată cu durere. Verdictul de astăzi are implicații importante nu doar pentru acest oraș, ci și pentru țară și pentru lume.

Dreptatea pentru oamenii de culoare din SUA înseamnă dreptate pentru toată America. Acest caz reprezintă un punct de cotitură pentru responsabilizarea poliției și trimite un mesaj clar care sper să fie auzit în fiecare oraș și fiecare stat”, a spus avocatul familiei Floyd.

Moartea lui George Floyd, un bărbat de culoare în vârstă de 46 de ani, a generat protestele „Black Lives Matter”. Derek Chauvin a fost filmat în timp ce îl imobiliza ținându-și genunchiul pe gâtul lui, în timp ce acesta striga „Nu pot să respir”.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.