70 de joburi în Norvegia pentru români. 700 de lei pe zi, plus bani de chirie și de masă

norvegia
Foto: Poposky / pixabay.com

O companie din Norvegia pune la dispoziția românilor 70 de locuri de muncă plătite cu 144 de euro pe zi, echivalentul a 700 de lei, pentru 8 ore de muncă, anunță stiridiaspora.ro.

Mai exact, plata este de 18 euro pe oră, adică în jur de 90 de lei.

Într-o săptămână, câștigul este de 720 de euro pentru 40 de ore de lucru, ceea ce înseamnă un venit lunar de 2.880 de euro pentru 20 de zile lucrătoare.

În afară de acești bani, angajatorul oferă și 300 de euro pentru chirie și 21,75 de euro pe săptămână pentru a mânca la cantina din fabrică (sub formă de voucher de 50 de coroane norvegiene pe zi, adică 4,35 euro).

Locurile de muncă sunt într-o fabrică unde personalul se ocupă de primirea, sacrificarea, procesarea și ambalarea crabului proaspăt care ulterior este vândut pe piețele internaționale.

Programul de lucru este de 40 de ore pe săptămână, iar contractul de muncă este sezonier și se desfăşoară în perioada iunie – noiembrie. Candidații trebuie să cunoască limba engleză.

Cei interesați se pot adresa Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Buzău.

Foto: Poposky / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.