6 soluții prin care te poți întreține mai ușor la facultate

Sursă Foto: Shutterstock/Copyright:Dmytro Zinkevych

În perioada studenției, puțini tineri reușesc să trăiască destul de confortabil cu resursele pe care le primesc de la părinți. Pe lângă costurile pe care le presupun manualele și cărțile de care ai nevoie la facultate, ai nevoie de bani și pentru a ieși cu colegii sau a te bucura de toate distracțiile pe care ar trebui să le experimentezi în acești ani.

Dacă vrei să mai câștigi ceva în plus și să fii mai relaxat din punct de vedere financiar, este bine de știut că există și joburi care îți permit să ajungi la cursuri și cu ajutorul cărora poți căpăta și experiența de muncă de care vei avea nevoie mai târziu. Iată care sunt cele mai bune slujbe part-time spre care te poți orienta în timpul facultății:

Traducător

Dacă știi o limbă străină, poți oricând să îți găsești un job ca traducător. Cu cât limba pe care o cunoști este mai rară, cu atât vei primi mai mulți bani. Marele avantaj al unui astfel de job este că, în majoritatea cazurilor, vei putea lucra de la distanță, fără să ai un program fix. În plus, îți poți lua laptopul cu tine la facultate și poți lucra în liniște atunci când ai o fereastră și nu vrei să pierzi timpul așteptând pe holuri.

Curier

Studenții care vor un venit stabil și fix se pot angaja pe posturi de curieri, mai ales că apariția serviciilor online de curierat a însemnat și suplimentarea locurilor de muncă în acest domeniu. Dacă ai cursuri în timpul zilei, soluția ar fi să optezi pentru un program de lucru part-time sau în ture, care să îți permită să ajungi și la facultate. Pe lângă salariul fix pe care îl câștigă un curier, în funcție de numărul de ore lucrate sau programul pe care îl are, mai poți pune la socoteală și bacșișurile pe care le vei primi. În funcție de profesionalismul tău, dar și de noroc, acestea pot însemna un adaos consistent la veniturile tale lunare.

Intern într-o companie

Dacă în urmă cu câțiva ani puține erau companiile care plăteau internship-urile, acum multe dintre ele le oferă studenților posibilitatea unor stagii remunerate. Cel mai probabil, nu ți se va oferi o sumă prea mare de bani, dar avantajul este că vei căpăta experiență în domeniul care te interesează. în plus, vei afla de la bun început ce tip de muncă ți se potrivește în viitor.

Meditator

Studenții care se pricep la o anumită materie sau care au cunoștințe avansate despre subiectele predate la liceu pot medita elevi mai puțin descurcăreți. Mulți părinți preferă varianta meditațiilor oferite de studenți, pentru că ei nu percep tarife la fel de mari precum profesorii. Mai mult, le este mult mai ușor să stabilească o conexiune cu elevii, diferențele de vârstă fiind mai mici.

Angajat la call-center

Mulți studenți își încep cariera lucrând într-un call-center, mai ales că programul poate fi flexibil, iar companiile caută să angajeze cât mai mulți tineri pe astfel de posturi. De cele mai multe ori nu ți se va cere experientă, pentru că sunt organizate traininguri în care afli tot ce trebuie să știi despre jobul respectiv. Deși salariile nu sunt foarte mari pentru angajații din call-center, iar munca poate fi solicitantă uneori, acest job este o variantă pentru cei care vor să se angajeze rapid și să facă un ban în plus pentru a se întreține.

Vânzător

Magazinele sunt întotdeauna în căutare de vânzători, fie că vorbim despre marile lanțuri de hipermarketuri, fie de magazinele de haine din mall-uri. Pentru un asemenea job trebuie să știi să interacționezi plăcut cu oamenii, să fii mereu dispus să îi ajuți, dar și să te miști repede. În schimb, îți poți negocia programul astfel încât să nu lipsești de la facultate sau îți poți căuta un job în apropiere de sediul universității, ca să nu pierzi mult timp în trafic, încercând să ajungi dintr-o parte în alta.

Sursă Foto: Shutterstock/Copyright:Dmytro Zinkevych

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.