6 lucruri la care să fii atent înainte de a cumpăra o cameră video pentru mașină

camere auto video
Foto: spy-shop.ro

Avantajele camerelor video pentru mașini sunt numeroase: de la înregistrarea unor incidente mai puțin plăcute în trafic, până la filmarea unor peisaje frumoase atunci când călătorim la munte sau vizităm orașe din străinătate.

Însă, înainte de a cumpăra o cameră video auto trebuie să fii atent la câteva aspecte:

1. Rezoluția

Unele camere video auto de ultimă generație au rezoluție HD sau chiar Full HD (1280 x 720 pixeli / 1920 x 1080 pixeli), ceea ce îți oferă imagini din trafic de o calitate excepțională. Datorită rezoluției mari, vei putea vedea chiar și cele mai mici detalii pe care le vei putea decupa din imagine pentru o analiză detaliată, în caz de nevoie.

2. Display-ul

Ecranul camerei este și el foarte important și trebuie să îi acorzi mare atenție în momentul în care achiziționezi o cameră video auto.

Pe piață au apărut camere video auto cu un eran foarte generos, cu o diagonală chiar și de 4 inchi (adică 117 mm), dimensiunea fiind echivalentă cu display-ul unui smartphone de mărime standard. Înainte de a cumpăra o cameră pentru mașină, asigură-te că imaginile se văd bine, iar culorile sunt clare și distincte.

3. Unghiul de vizualizare

Un unghi de vizualizare larg, de 170 de grade, de exemplu, îți va permite să înregistrezi imagini cât mai largi („wide-angle”). În acest fel vei avea avantajul unui câmp vizual cuprinzător, iar în cazul unui incident acest unghi de vizualizare larg se poate dovedi extrem de important și de necesar.

4. Vedere pe timp de noapte

O cameră auto video care nu înregistrează imagini bune pe timp de noapte, în lumină slabă, este inutilă. Nu de alta, dar chiar dacă eviți să conduci pe timp de noapte, mai devreme sau mai târziu, în special în anotimpul rece, tot vei ajunge la volan pe înserat, când lumina soarelui este redusă, iar vizibilitatea scade și ea.

5. Capacitatea de stocare

Nu uita să întrebi ce tip de card acceptă camera video auto. Dacă știi că ai nevoie de o capacitate de stocare mare deoarece faci curse lungi în mod regulat sau chiar ești șofer profesionist, atunci nu te limita la un card de 32 de GB. Alege o cameră care acceptă carduri de 64 sau chiar și de 128 de GB.

6. Wi-Fi

Unele camere auto video ceva mai scumpe au și Wi-Fi încorporat. Un astfel de dispozitiv se conectează cu telefonul mobil și poți să trimiți direct pozele și filmulețele pe rețelele de socializare, arătândul-le prietenilor tăi pe unde anume călătorești.

În momentul în care te decizi să cumperi o cameră auto video care dispune de conexiune Wi-Fi asigură-te că dispozitivul este compatibil atât cu sistemul de operare Android, cât și cu IOS.

Pentru alte produse de supraveghere, de la binoclu militar la camere ascunse, poți accesa ofertele magazinelor online.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.