6 ingrediente care fac mancarea libaneza super sanatoasa

Mancarea libaneza a cunoscut o popularitate uriasa in toata lumea in ultimele timpuri. Tot creditul se indreapta catre gustul extraordinar si beneficiile nutritionale ale acestor preparate. Majoritatea au o valoare nutritiva ridicata si au beneficii excelente pentru sanatate.

Menta este o parte integranta a bucatariei libaneze. Nu doar ca iti ofera respiratie proaspata, dar este si excelenta pentru digestie si contine multa vitamina C. Frunzele proaspete de menta sunt frecvent utilizate in mancarurile libaneze care ii confera o aroma proaspata si un gust unic. Patrunjelul este o alta leguma obisnuita folosita in retetele libaneze, cu un continut ridicat de vitamine K, C, A si minerale precum fierul si cuprul.

Lamaia este un alt ingredient comun utilizat pe scara larga in bucataria libaneza. Proprietatile antiseptice si antibacteriene ale lamaii sunt binecunoscute si ofera preparatelor precum hummusul un gust unic.

Uleiul de masline are un continut ridicat de grasimi, dar acizii grasi mono-nesaturati sunt esentiali pentru o inima sanatoasa. Uleiul de masline ajuta la scaderea glicemiei si a colesterolului, prin urmare, utilizarea abundenta a uleiului de masline in salatele libaneze si in alte preparate le face extrem de sanatoase si delicioase in acelasi timp.

Condimente alese precum Za’atar, care este o planta obisnuita folosita in retetele autentice libaneze. Condimentul a fost asociat mult timp cu diversele sale beneficii pentru sanatate si proprietatile de combatere a cancerului. Unii cred ca acest condiment este excelent pentru a stimula puterea creierului si are multe alte beneficii pentru sanatate.

Tahini este un sos traditional obtinut din seminte de susan. Pe langa faptul ca ofera o aroma unica mancarii, acest sos are multiple beneficii pentru sanatate, deoarece este bogat in proteine ​​si acizi grasi Omega 3.

Bucataria libaneza se concentreaza mai mult pe utilizarea de linte, leguminoase, legume proaspete si fructe disponibile local. Lintea este plina de proteine ​​si este foarte usor de preparat. Lintea este, de asemenea, alternativa excelenta la carbohidrati si proteine ​​animale. Folosirea larga a lintei va ajuta sa va mentineti sanatosi si activi.

Incearca mancarea de la Mezze, mancare libaneza autentica, la un click distanta de tine. Te vei bucura de gustul deosebit, iar ingredientele te vor mentine activ si in forma, in cel mai sanatos mod. Indiferent daca esti vegetarian sau non-vegetarian, exista multe preparate in fiecare categorie, pentru a va satisface preferinta culinara.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.