5 soluții simple pentru a obține mai mult spațiu într-o locuință de mici dimensiuni

Sursă foto: Shutterstock / Copyright: Atiketta Sangasaeng

Deși costurile lunare de întreținere sunt în general mai reduse, spațiile mici de locuit vin cu unele probleme destul de mari pentru proprietari.

Lipsa spațiilor de depozitat, riscul de a trăi într-un mediu înghesuit și lipsa de intimitate sunt câteva dintre provocările prin care trec cei care trăiesc în locuințe de mici dimensiuni. Cu ajutorul sfaturilor unor specialiști internaționali în design interior, orice problemă de acest fel poate fi depășită cu ușurință.

5 soluții simple pentru a obține mai mult spațiu într-o locuință de mici dimensiuni:

  1. Gândește la scară mai mare

Unul dintre cele mai populare sfaturi pe care orice proprietar le va primi de la un expert în design interior este depășirea fricii de a gândi la o scară mai mare decât îi permite, în aparență, locuința. Eddie Ross, designer la ATGStores, în Statele Unite ale Americii, explică: „Deseori văd oameni care greșesc apelând la mobilă de mici dimensiuni din teama că o piesă mai mare le va umple tot spațiul din casă și va naște un dezechilibru. Dacă spațiul este mic, gândește la nivel mare. Vei fi surprins să vezi cât de bine va arăta o piesă impunătoare de mobilier într-un astfel de spațiu”. De asemenea, cu ajutorul unor soluții inteligente de iluminat interior, vei reuși să oferi casei tale un aer ideal de locuit, indiferent de spațiul de care dispui.

  1. Ordine

Cu cât un spațiu este mai mic, cu atât ordinea va conta mai mult față de cazul unui apartament de mari dimensiuni. Aici nu vorbim doar despre dezordinea de zi cu zi, ci mai ales despre modul dezordonat de a aranja mobila. Grace Rosenstein, designer interior, explică: „Cea mai mare greșeală pe care o poți face atunci când decorezi un spațiu mic este să folosești mult prea multe obiecte de mici dimensiuni.” Piesele mari, cheie, vor face ca spațiul să pară mai aerisit, în timp ce piesele mici de mobilier, împrăștiate peste tot, vor încărca inutil spațiul.

  1. Mai multă culoare

Pereții albi sunt deseori soluția la care cei mai multi proprietari apelează pentru a da impresia unui spațiu mai mare de locuit. Sasha Bikoff, designer recunoscut pentru abordările mai îndrăznețe în privința culorilor alese în apartamentele desenate, sugerează ca proprietarii să se gândească la un design interior cu o culoare dominantă din podea și până în tavan.

  1. Un plan clar al mobilierului

Nu poți redecora o casă fără să știi exact cum vrei să arate la final, ce piese de mobilier vrei să achiziționezi și cum se vor integra toate în planul tău general, este de părere Annsley McAller, designer la Annsley Interiors. Pentru că fiecare centimetru contează atunci când vorbim despre un spațiu mic, totul trebuie măsurat cu mare atenție.

  1. Mochetă, nu covoare mici

Marshall Watson, de la Marshall Watson Interiors, susține că pentru obținerea impresiei unui spațiu mai mare într-o locuință vizibil mică este necesar să apelezi la mochetă, nu la covorașe mici. „Mocheta din perete în perete va ajuta la lărgirea spațiului, în timp ce micile covoare nu vor face decât să arate cât de mică este o încăpere”.

Sursă foto: Shutterstock / Copyright: Atiketta Sangasaeng

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.