5 semne care iti arata ca este momentul sa iti iei o casa

Foto: https://unsplash.com/photos/_0URG2ZegMc

De multe ori, te gandesti ca achizitionarea unei case este o investitie mult prea mare, insa si un apartament poate ajunge la aceleasi costuri, daca iei in calcul toate renovarile pe care le faci. In general, atunci cand locuiesti la casa ai mult mai multe avantaje, cum ar fi faptul ca beneficiezi de un spatiu mai mare, de o gradina si ca ai parte de mai multa intimitate. 

Chiar daca stai intr-un oras mare si aglomerat cum este capitala, cu siguranta vei gasi o zona potrivita pentru a-ti cumpara o vila in Bucuresti. De asemenea, daca bugetul iti permite, iti poti cumpara un teren si iti poti construi casa de la zero, insa va trebui sa astepti mai mult pana te vei putea muta.

Daca te gandesti sa iti cumperi o casa si inca nu te-ai decis, iti oferim noi cateva motive pentru care merita sa faci acest pas!

Ai cel putin 2 copii

Atunci cand familia ta se mareste, iti dai seama ca apartamentul cu doua camere nu mai este cea mai buna solutie. Copiii cresc, au nevoie de mai mult spatiu, de camere proprii, si cu siguranta nu vor dori sa stea inghesuiti intr-un apartament mic. Cand ai cel putin doi copii, poti sa te gandesti serios la ideea de a-ti cumpara o casa. Astfel,  cei mici vor avea la dispozitie mai mult spatiu pentru joaca, vor putea alerga in voie si fiecare va avea camera lui, fara sa existe nicio problema.

Ai obtinut promovarea mult dorita la job

In general, cam toti oamenii au o lista de planuri, pe care asteapta sa le puna in aplicare in momentul in care se simt stabili din punct de vedere financiar. Gandeste-te ca ai muncit un an intreg pentru a-i impresiona pe superiorii tai si in sfarsit ai obtinut promovarea mult dorita la job, care vine evident cu o marire de salariu. Intr-un astfel de moment poti spune adio statului in chirie si poti lua o decizie importanta: aceea de a-ti cumpara propria ta casa. Vei avea parte de un confort sporit, iti vei putea decora locuinta asa cum doresti si te vei simti cu siguranta in largul tau.

Iti place gradinaritul

Daca esti pasionat de gradinarit, balconul apartamentului de bloc nu este cea mai buna optiune pentru un asemenea hobby. De aceea, cel mai bine ar fi sa iti cumperi o casa, in spatele careia sa iti poti amenaja o gradina asa cum iti doresti. Vei putea sa iti cultivi chiar tu legumele pentru salata, vei putea planta diverse soiuri de flori si iti vei putea construi chiar si o mica sera, de care te poti ocupa in timpul sezonului rece.

Ai trecut de la etapa intalnirilor in oras la cea a intalnirilor acasa

Dupa o varsta, nu mai ai atat de multa energie pentru a iesi in oras in fiecare weekend, asa ca preferi sa te intalnesti cu prietenii acasa, insa de multe ori, spatiul nu iti permite sa te bucuri de compania celor dragi asa cum iti doresti. Asta se intampla de obicei cand stai la bloc si ai o sufragerie mica, in care incape o singura canapea, iar tu ai prea multi oaspeti. Pentru astfel de situatii, dar si pentru confortul propriu, poti lua in calcul cumpararea unei case. Vei avea parte de un living room mult mai mare, de o bucatarie incapatoare si de asemenea, de o gradina unde poti face un gratar pe cinste pentru prietenii tai.

Vrei sa scapi de vecinii curiosi

Cand stai la bloc, te confrunti destul de des cu vecinii curiosi, care vor sa afle tot timpul ce schimbari faci in apartament, cand pleci in vacante si cine te viziteaza. In plus, vecinii se supara destul de repede daca iti place sa petreci din cand in cand sau daca faci renovari, fiind deranjati de zgomotul pe care il produci. In astfel de cazuri, chiar merita sa iti cumperi o casa si sa te bucuri de intimitate, fara sa te mai gandesti ca vecinii stau cu ochii pe tine. In plus, atunci cand stai la casa, poti face orice fel de renovari vrei, pentru ca nu mai deranjezi pe nimeni.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.