5 recorduri pentru cel mai lung păr din lume

De-a lungul timpului, multe persoane au încercat să câștige sau, din contră, să doboare recordurile înscrise în celebra Carte a Recordurilor Mondiale Guinness.

În ceea ce privește categoria celui mai lung păr din lume, clasamentul cuprinde realizări care te vor surprinde din toate punctele de vedere. Așadar, hai să descoperim cinci persoane care au reușit să fie incluse pe lista recordurilor.

 

  1. Xie Qiuping – Femeia cu cel mai lung păr

Xie Qiuping din China și-a lăsat părul să crească din anul 1973, când avea doar 13 ani. Chinezoaica a fost declarată câștigătoarea titlului de cel mai lung păr din lume în anul 2004 de către Guinness World of Records, având o lungime de 5.627 metri. Mai mult, Xie Qiuping nu este deranjată de lungimea părului său, chiar dacă procesul de îngrijire se dovedește a fi unul dificil – Xie petrece mai bine de trei ore pentru a-l spăla și usca în mod natural.

2. Nilanshi Patel – Adolescenta cu cel mai lung păr  

Adolescenta din India a luat decizia radicală de a renunța la tuns în urma unei experiențe neplăcute la salon. A continuat în acest mod până la vârsta de 16 ani, când a câștigat o poziție în clasamentul Guinness, în luna Noiembrie 2018, mulțumită lungimii de 1.75 metri. Asemenea lui Qiuping, Nilanshi Patel își spală părul o dată pe săptămână, iar după ce îl usucă timp de jumătate de oră, îl aranjează cu ajutorul unui pieptan în jur de o oră. Cu toate acestea, Nilanshi s-a tuns înainte de a împlini 18 ani, moment în care părul ei ajunsese la 200 cm. 

3. Kazuhiro Watanabe – Bărbatul cu cea mai înaltă creastă în stil mohican

Timp de 15 ani, creatorul de modă Kazuhiro Watanabe a lucrat la creșterea părului său, în speranța că va doborî recordul predecesorului său, Stefan Srocka din Germania. Ei bine, creasta în stil mohican a designerului de origine japoneză a ajuns să măsoare în aprilie 2014, 1.24 metri, fapt verificat la studioul Dwango Hanzomon din Tokyo. Pentru aranjarea părului, Kazuhiro are nevoie de o echipă de stiliști, două ore, trei tuburi de fixativ și un recipient de gel. 

4. Harnaam Kaur – Cea mai tânără femeie cu barbă

Harnaam Kaur din Marea Britanie reprezintă un pilon al curajului pentru femeile de pretutindeni. La vârsta de 24 de ani, Harnaam și-a însușit acest titlul deoarece barba crescută i-a acoperit o parte din obraji, zona perciunilor și cea de deasupra buzei superioare. Cum a reușit tânăra să atingă această realizare? Părul ei facial reprezintă rezultatul unui dezechilibru hormonal rezultat în urma sindromului ovarelor polichistice. Desigur, pe lângă laude, Harnaam Kaur s-a confruntat cu multe prejudecăți și întrebări deranjante legate de condiția ei, la care răspunde: „Îmi doresc ca oamenii să-mi adreseze mai multe întrebări legate despre dezvoltarea personală”.

 

5. Ram Singh Chauhan – Bărbatul cu cea mai lungă mustață

Considerată „cea mai prețuită resursă a sa”, mustața crescută cu grijă și atenție de Ram Singh Chauhan din India a atins lungimea de 4.29 metri în martie 2010, fiind măsurată în Roma, la Lo Show dei Record. Din acel moment, viața lui Ram s-a schimbat radical. Pe lângă aprecierea și susținerea celor din jur, bărbatul cu cea lungă mustață din lume a reușit să joace în filme cunoscute precum „Octopussy” din seria James Bond și numeroase ecranizări Bollywood. 

 

Așadar, aceste persoane și-au dedicat o bună bucată din viață pentru a atinge asemenea realizări neobișnuite. Chiar dacă prima dată ies în evidență părțile negative ale unei astfel de experiențe, majoritatea câștigătorilor prezenți în Guiness World of Records nu ar renunța la acest titlu. 

 

Surse foto: Guinnessworldrecords, Facebook, BBC

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.