5 motive imbatabile care te vor convinge să faci sport acasă

Foto: Shutterstock

Mersul la sală se află în capul listei fiecăruia dintre noi la trecerea dintre ani, când ne promitem schimbări pentru noul an. De cele mai multe ori nu respectăm ce ne-am propus și găsim tot felul de scuze. Nu este musai să te duci la sală pentru a te menține în formă, poți face mișcare și fără să mai parcurgi drumul până acolo iar avantajele sunt suficiente să te convingă. Iată câteva dintre ele.

  1. Aparatul de fitness necesită o investiție mai mică decât ai crede

 

 

Cu siguranță crezi că un aparat de fitness este mult prea scump și greoi pentru a monta unul acasă, dar nu este chiar așa. Există aparate de fitness multifunctionale sub 500 de lei, care să te ajute să îți lucrezi grupele de mușchi care te interesează până la momentul în care simți că vrei o provocare mai mare. Așa poți să îți faci propriul program și nu va mai trebui să aștepți până se eliberează aparatele de care ai nevoie. În plus, salvezi tot timpul pe care l-ai face pe drumul către sală și înapoi și îl poți investi într-un duș relaxant sau o pauză binevenită între exerciții.

  1.  Faci economii serioase

Ăsta poate fi un motiv foarte important pentru mulți dintre noi. Un abonament lunar la sală, care include accesul la diverse programe de exerciții și un antrenor personal poate să fie destul de costisitor pe când, dacă faci sport acasă, nu te costă nimic și poți exersa în ritmul tău. În plus, poți face și economie la benzină dacă sala de fitness nu este tocmai la o aruncătură de băț.

  1.  Eviți să iei contact cu bacteriile de la sală

Este un adevăr neplăcut dar, de cele mai multe ori, aparatele din sălile de sport nu sunt curățate corect iar bacteriile se adună rapid, mai ales că sunt folosite de zeci de persoane. Este foarte ușor să intri în contact cu bacteriile și să te îmbolnăvești iar asta te va împiedica să îți duci la bun sfârșit obiectivele de zi cu zi.

  1.  Îți creezi confortul întocmai cum îți place

Fiecare dintre noi are modul său de a da un randament mai bun. De multe ori avem nevoie de motivație pentru a ne ocupa de lucruri care ni se par plictisitoare sau dificile. În ceea ce privește sportul acasă, poți să te organizezi în așa fel încât să nici nu simți cum trece timpul. Poți să asculți muzica preferată, la maximum, sau să dai drumul la serialul tău preferat atunci când este momentul pentru un set de exerciții care nu îți face plăcere.

  1.  Te simți mai încrezător

Stânjeneala este o problemă serioasă, mai ales pentru începători. Simți că toate privirile sunt ațintite asupra ta și începi să te gândești că poate faci ceva greșit sau poate că arăți ridicol încercând un exercițiu nou. Această problemă dispare dacă îți faci programul de fitness acasă. Te vei simți mai încrezător și nu vei mai simți nevoia să te compari cu alții ci pur și simplu vei putea să îți măsori progresul de la o zi la alta, ceea ce este, de fapt, scopul tău.

Nu ezita deci să îți creezi propria cameră de fitness acasă și să o personalizezi cu ceea ce se pliază pe nevoile tale. Ține minte că totul îți va fi la îndemână când termini cu succes exercițiile.

Sursa foto: shutterstock.com

 

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.