5 lucruri pe care nu le știai, dar trebuie să le înveți, despre deparazitarea externă a pisicii tale

Deparazitarea este un proces important pentru prevenirea și reducerea paraziților interni și externi, care îmbunătățește considerabil sănătatea animalului de companie. De asemenea, este important să prevenim transmiterea paraziților către membrii familiei. Iată cinci lucruri pe care ar trebui să le știi despre deparazitarea externă a pisicilor.

  1. Tratamentele pentru deparazitarea externă de tip spot-on au fost printre cele mai populare în rândul stăpânilor de animale, dar medicina a evoluat, iar acum tabletele masticabile devin și ele foarte utilizate. Programează o consultație la medicul veterinar pentru a stabili ce tip de tratament trebuie să urmeze prietena ta cu blăniță și informează-te corect, pentru a face alegerea cea mai bună. Pentru că există o mulțime de astfel de produse, blogul The Pet Club a făcut o comparație între două dintre cele mai cunoscute tratamente pentru a putea alege cea mai bună variantă pentru pisica ta.
  2. Puii de pisică trebuie deparazitați mai des decât felinele adulte. Se recomandă ca pisoiul să fie depazarizat la fiecare 2 săptămâni până la vârsta de 3 luni. De cele mai multe ori, pisicuțele se nasc cu paraziți transmiși de la mamă, chiar dacă aceasta este deparazitată.
  3. Este puțin probabil ca pisicile care trăiesc în interior să fie la fel de expuse puricilor, căpușelor sau acarienilor precum surorile lor mai extrovertite. Cu toate acestea, pisica de interior se poate infecta cu ușurință dacă există alte animale de companie în apropierea locuinței voastre. Ori poate contracta paraziții chiar din sânul familiei sale – paraziții fiind aduși în casă pe încălțămintea sau îmbrăcămintea noastră.

Chiar dacă pisica ta nu este un explorator în aer liber căreia îi place să prindă șoareci sau să interacționeze cu alte animale, tot trebuie să ai grijă să o deparazitezi. Așadar, deparazitarea externă un trebuie neglijată în cazul animalelor care trăiesc cea mai mare parte a vieții lor departe de mediul extern.

  1. Lunile calde reprezintă sezonul preferat al paraziților, care se înmulțesc rapid chiar și printr-o singură depundere de ouă. Știai că un singur purice poate depune aproximativ 2.000 de ouă în timpul vieții sale? Ei bine, paraziții externi reprezintă o dublă problemă pentru pisica ta, care poate înghiții un purice atunci când se spală și astfel poate dezvolta o altă infecție internă. Deparazitarea lunară a pisicii previne și scade șansa contractării altor infecții.
  2. Ca ”părinte” de pisică ar trebui să cunoști principalele simptome ale infestării cu paraziți externi, iar printre cele mai comune sunt următoarele: scărpitanul excesiv, iritațiile pe piele, pielea înroșită, scuturatul capului în mod frecvent și apariția unor erupții cutanate. Mai multe informații despre cum se pot infecta pisicile, în afară de metodele „clasice”, le oferă acest articol recomandat de Prestige Animal Hospital.

Așdar, pentru a avea o pisică fericită și sănătoasă trebuie să ai grijă să o protejezi și să o ferești de paraziți. Iar asta poți face foarte simplu, dacă urmezi un program de vizite periodice la veterinar și de deparazitare, în special în luni calde.

Foto: Pixabay

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.